Куди поїхати у мандри в дощовиту погоду

погода

Цими вихідними на Львівщині та загалом по всій Україні погіршилась погода: ллють рясні дощі, а сповпчики термоментів показують лиш декілька градусів тепла, втім для тих, хто любить подорожі, це не стане на заваді.

Цими вихідними на Львівщині та загалом по всій Україні погіршилась погода: ллють рясні дощі, а сповпчики термоментів показують лиш декілька градусів тепла, втім для тих, хто любить подорожі, це не стане на заваді.

ІА Дивись.info ділиться із кількома локаціями для автоподорожей із сім'єю, друзями чи з коханою людиною.

Парк сучасної скульптури

Якщо ви любите сучасне мистецтво, радимо завітати у село Стрілки, що під Львовом. Тут можна ознайомитись із новою туристичною локацією — скульптурний PARK3020, в якому презентують роботи сучасних українських митців.

Фото зі сторінки PARK3020

Тут щодня проводять екскурсії: у будні об 11.00 та 15.00 годині, а у вихідні з 11.00 години. Дістатись сюди можна власним авто, або ж замовити трансфер зі Львова (кожної суботи та неділі двічі на день).

Вартість трансферу 100 грн з особи, в обидва боки. Відправляється він із площі Петрушевича о 9.00 ранку, а в місто повертається о 13.00, або ж із тієї ж локації в місті о 14.30 год, а повернення до Львова о 17.30.

Квиток на саму екскурсію коштує 200 гривень.

Дегустація незвичної їжі

У дощову погоду можна сповільнити кроки та відвідати родинну ферму, на якій вирощують та розводять їстівних равликів (сімейства HELICIDAE, роду Helix). Також на фермі виробляють вишукану «білу ікру», яка стає доповненням до багатьох колоритних страв. Вона розташована у селі Солонка, неподалік Львова.

Фото зі сторінки ферми

Охочі можуть продегустувати равликів під різноманітними соусами, а також взяти участь  екскурсії, де фахівці розкажуть про методи розведення равликів, міжнародний досвід у цій сфері та про особливості українського виробництва. На равликовій фермі проводять сімейні гастротори. В межах відвідування, для гостей, на фермі готують найсвіжіші та найрізноманітніші страви з равликів, каченят, кролів та індиків, в залежності від тематики тижня.

Екскурсійна програма в вихідні дні включає дві екскурсії та поділяється на дві категорії. Для діток вона подається у вигляді різносторонньої казки і дозволяє торкнутися до їх місця існування та способу життя, а також відкрити незабутній та неповторний світ найдавніших жителів нашої планети Землі – Равликів. О 16 год 00 хв за графіком екскурсійна програма господарством розрахована на дорослих осіб в супроводі дітей віком від 14 років.

Ферма працює до 19 години. Вартість стартує від 250 гривень за дорослого.

До культурного центру

Нині у Підгайчиках на Львівщині опікуються відновленням музейно-культурного центру «На Унтервалю». Тут можна буде дізнатись про багатокультурне минуле  галицького села, де упродовж 150 років (до 1939-го) жили разом українці, німці, євреї та поляки.

Місцеві активісти, історики й краєзнавці уже зібрали експонати для музею. Це предмети побуту, культові речі, меблі, стародруки тощо. Загалом в експозиції музею буде понад сто експонатів.

Фото зі соцмереж МКЦ

До Підгайчиків зі Львова їхати близько години машиною. Тут організовують ексклюзивні екскурсії, охочі просто можуть написати в приватні повідомлення на сторінці музею чи зателефонувати за цим номером 38 093 486 74 06.

Сусідня область

Автівкою можна за кілька годин доїхати зі Львова до Тернополя, а там, зовсім неподалік функціонує екоферма «Веселі козенята». Таку локацію найбільше вподобають ваші малюки. Розташована ферма у селі Хомівка. Екскурсія по фермі включає дегустацію козиних сирів, відпочинок в альтанці і з басейном, катання на велосипедах і багато іншого.

Фото зі сторінки «Веселі козенята»

Також тут можна розмістити свій туристичний намет. Нині тут мешкає кільканадцять кіз, а такод корови та свині різних порід. Щоб дізнатись детальну інформацію та домовитись про екскурсії, власники просять телефонувати за номером 067 208 3545.

До речі, більше цікавих локацій для мандрівок із дітками модна знайти за цим посиланням.

Плебанівський віадук

Доволі загадкова локація розташована неподалік Тернополя. Його спорудили XIX століття. Відуакт вважається пам'яткою архітектури державного рівня. Саме цей міст нагадує кадри із фільму Гаррі Поттера. Потрібно доїхати до Теребовлі, відуак є на виїзді із міста.

Фото "Укрінформу"

Дістатись сюди можна автівкою – близько 40 км на південь по трасі М19. Потягом або автобусом до міста Теребовля.

А як ще можна провести вихідні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: