Зі Львова за кордон: евакуювали дівчинку, яка постраждала через авіакастрофу у Броварах

евакуація_мед_1
евакуація дівчинки, яка отримала опіки в Броварах через авіакатастрофу. Світлина: Перше ТМО Львова

Із львівської лікарні евакуювали шестирічну Алісу. Дитина отримала опіки в дитсадку в Броварах на Київщині, де сталась авіакатастрофа. Тепер вона проходитиме лікування у австрійському Відні.

Про це повідомляють у Першому медичному об'єднанні Львова, передає ІА Дивись.info.

Трагедія сталась минулого тижня, 18 січня. На момент авіакатастрофи дівчинка була у дитсадку із мамою. Жінка також отримала поранення. Їх доправили на лікування до Львова у важкому стані. Обоє мали опіки обличчя, рук та ніг.

Серед діток, яких транспортували зі Львова, крім Аліси були також 5-річна дівчинка з опіками дихальних шляхів, та 7-річна Саша, яка отримала сильні опіки обличчя та голови.

Через декілька днів дівчаток транспортували за кордон для подальшого лікування. Аліса з батьком їде останньою, її мама вже у Австрії. Батько В’ячеслав вірить, що все буде добре та мріє, щоб їхня сім’я знову була разом.

Загалом до Австрії уже евакуювали шістьох українців: трьох дорослих і трьох діток.

Читайте також: У якому стані поранені через авіакастрофу в Броварах, — ОВА

Важка дорога до Європи

У Львові медики від початку повномашстабної війни опікуються пацієнтами, яких потім евакуйовують лікуватись за кордон.

Команда відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні уже не вперше приймає найважчих пацієнтів, які отримали важкі травми під час війни.

Цього разу їхнім першочерговим завданням було стабілізувати стан діток перед важкою дорогою до Європи.

Пояснюють, що в умовах гострого стану та післяопікового шоку завжди є ризик, що пацієнтам може стати гірше під час транспортування.

Дитячі анестезіологи Наталія Телішевська та Андрій Фуртак забезпечили необхідне знеболення, інфузії, антибіотикотерапію, а комбустіолог опікового центру Леся Стрілка – регулярні перев’язки та обробку опіків.  

Що відомо про авіакатастрофу?

Близько дев'ятої ранку у середу, 18 січня, у Броварах на Київщині поблизу дитячого садка та житлового будинку впав гвинтокрил. На борту перебували 9 осіб. 

Унаслідок катастрофи загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Міністр Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін. Вони прямували у відрядження в «гарячу» точку, де тривають бойові дії.

Повітряне судно найчастіше використовувало Міністерство внутрішніх справ для службових завдань, повідомили у Держслужбі із надзвичайних ситуацій.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що про причини авіакатастрофи в Броварах говорити рано. Він пояснив, що є кілька факторів, через які може статися трагедія.

У Броварах в ліцеї №10 організували оперативний штаб, там можна отримати необхідну допомогу. На місці працюють медики, психологи, представники поліції, ДСНС, волонтери та всі екстрені служби. Людям надається необхідна допомога.

Після 15:40 у ДСНС заявили, що рятувальна операція завершилась. Загинули 14 осіб. Зокрема одна дитина. Поранення отримали 25 людей. У тому числі 11 неповнолітніх. Усіх госпіталізували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: