На росії встигли відреагувати на обіцянку генсека НАТО про членство України в Альянсі

213679_Peskov
речник диктатора рф путіна дмитро пєсков. Фото: internethaber.com

Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час першого візиту до Києва від початку повномашстабного російського вторгнення заявив, що Україна має повноправне місце у євроатлатичній сім'ї. Окупанти відреагували на це.

На брифінгу наступного дня, 21 квітня, рупор кремля дмитро пєсков сказав, що ці слова Столтенберга демонструють «правильність рішення про початок спеціальної операції». Його цитують російські пропагандисти.

«Альянс продовжує лінію на поглинання та втягування України. росія має справу з агресивним блоком, дії якого демонструють правильність рішення про початок спецоперації», — сказав прессекретар російського диктатора.

Що передувало?

Цього четверга, 20 квітня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до України. Візит до столиці не анонсували. Це перший приїзд генсека НАТО до України від початку повномашстабного вторгнення рф.

Наступного дня перед зустріччю контактної групи з оборони України на авіабазі Рамштайн в Німеччині, генсек НАТО додав, що усі союзники Альянсу згодні з тим, що Україна має стати членом альянсу, однак першочерговим є закінчення війни, в чому Україні допомагатимуть.  Він зазначив, що після закінчення війни  Україна повинна мати потенціал «стримування для запобігання нових атак».

Що ще відомо?

У п'ятницю, 21 квітня, відбувається одинадцяте засідання Контактної групи з питань оборони України у Рамштайні. Під час першого від початку повнамашстабного вторгнення росії в Україну візиту до Києва президент України Володимир Зеленський обговорив із генсеком НАТО важливі питання:

  • зустріч партнерів України у форматі «Рамштайн» 21 квітня;
  • стимулювання собзників щодо постачання деяких видів зброї;
  • підготовка до Вільнюського саміту НАТО в липні;
  • гарантії безпеки для України на шляху до Альянсу.

За даними американських ЗМІ, під час 11-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» Україна проситиме в союзників про термінові поставки ракет «земля-повітря», побоюючись гострого дефіциту, про яких напередодні заявляли у Повітряних силах ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: