23-річного полоненого «вагнерівця», який йшов штурмом на Бахмут, судитимуть в Україні

photo_5345819603353326405_y
Фото: СБУ

Українські спецслужби зібрали докази на ще одного російського окупанта, учасника ворожої приватної військової компанії «Вагнер», який брав участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Українські захисники взяли окупанта у полон наприкінці грудня торік під час боєзіткнення на Бахмутському напрямку. Ідеться про 23-річного громадянина однієї з країн Центральної Азії, який відбував покарання в Тюменській виправній колонії рф за зґвалтування.

У жовтні минулого року представники «Вагнера» запропонували йому ввійти до складу російської приватної компанії для участі у війні проти України. За умовами «контракту» йому пообіцяли 200 тис. рублів та «ануляцію» судимості. Уже через місяць він разом з іншими засудженими, які приєдналися до угруповання «Вагнер», прибув до Ростова, де отримав військову форму, зброю та боєприпаси.

Читайте також: Через провали пригожин готується згорнути операції «вагнерівців» в Україні

Потім найманців відправили на «тренувальний полігон», який дислокується на тимчасово окупованій території Луганської області. Через відсутність інструкторів з бойової підготовки, «навчальний курс» так і не відбувся.

На початку грудня торік його перекинули на східний фронт. Але пробув він там недовго.

«Вагнерівцю» повідомили про підозру за найманство Кримінального кодексу України. Нині йому загрожує до 10 років тюрми.

Читайте також: «Вагнер» в Україні: як ПВК знищує російську армію

Нагадуємо, популярний відеохостинг YouTube рекламує на своєму майданчикові рекламує діяльність російської приватної військової компанії «Вагнер». Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко звернувся до керівництва соцмережі з цього приводу.

Яка ситуація в Бахмуті?

Місто стало однією із найгарячіших точок на фронті. Битва за Бахмут триває. З кожним днем ситуація стає більш критичною. Щоб здобути перевагу, росіяни удосконалюють і використовують старе радянське озброєння. І хоч саме місто вони не контролюють, однак повільно просуваються вглиб регіону.

«Наші мужні воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Бої мають жорсткий характер з обох боків. Ворог перейшов до так званої «сирійської» тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації і вогнем артилерії. Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована», - зазначив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський 10 квітня.

російсько-окупаційним військам не вдається взяти під свій контроль Бахмут, що в Донецькій області. На цьому напрямкові ворог зазнає суттєвих втрат, заявили у Міноборони України 13 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: