Друга хвиля водопілля та експорт, або яка ситуація в енергосистемі України

світло
Фото з архіву ІА Дивись.info

В Україні виробництво електроенергії повністю покриває споживання, система працює стабільно.

Про ситуацію розповіли у НЕК «Укренерго» вранці у середу, 10 травня.

Виробництво електроенергії

У компанії пояснили, що триває друга хвиля водопілля, гідроелектростанції продовжують активно працюють упродовж всієї доби. Сонячні та вітрові електростанції також збільшили виробництво електроенергії завдяки сприятливим погодним умовам. Це дозволяє компенсувати потужності низки енергоблоків, які виведені у ремонт.

З України триває експорт електроенергії у Молдову в нічні години та у Польщу – у нічні та денні. Імпорт в Україну відсутній.

РФ продовжує обстрілювати Україну

Російсько-окупаційні війська продовжують атакувати розподільчі мережі у прикордонних та прифронтових районах Донеччини, Харківщини, Херсонщини та Чернігівщини.

Натомість ремонтні бригади обленерго повертають живлення споживачів там, де дозволяє безпекова ситуація. Зокрема, на Донеччнині енергетики відновили енергопостачання понад 4 тис. споживачів, на Запоріжжі – понад 3,8 тис. споживачів.

На всіх пошкоджених російськими атаками об’єктах магістральних мереж тривають активні ремонтні роботи. Так, на одній із підстанцій у східному регіоні наші ремонтники відновили частину обладнання, яке було пошкоджене неодноразовими російськими обстрілами, додають в «Укренерго».

Економте споживання

У компанії нагадують, що пошкодження енергосистеми, завдані ракетними та дроновими ударами рф, вимагають тривалих ремонтів.

«Не полишайте корисної звички переносити використання електротехніки на нічні та денні години або ж користуватися потужними приладами почергово. Це дозволить рівномірніше розподіляти навантаження та полегшить балансування енергосистеми», — йдеться в повідомленні.

Що передувало?

Упродовж зими росіяни завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти України. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: