На росії розбився літак, у якому, ймовірно, був очільник «вагнерівців», — ЗМІ

acde977c-fc2d-4942-b6d0-80d22ac864fd

На росії впав приватний літак і, за попередньою інформацією, він належав власникові російської приватної компанії «Вагнер» Євгенові Пригожину. Ймовірно, він був серед пасажирів.

Сталося це у Тверській області, передає низка російських видань у середу, 23 серпня. Зокрема, таку інформацію оприлюднило прокремлівське інформагенство ТАСС із посиланням на надзвичайників.

Так, провладне російське ЗМІ написало, що повітряне судно прямувало із Москви до Петербургу. Рятувальники говорять про десятьох загиблих.

ТАСС, посилаючись на заяву Росавіації, зазначає: на борту був ватажок «Вагнерівців» Євгеній Пригожин.

У Мережі публікують відео падіння літака.

Окрім цього, наближений до ПВК «Вагнер» Telegram-канал стверджує, що літак збила російська протиповітряна оборона.

Нагадуємо, у цей день, рівно два місяці тому, загони ПВК «Вагнер» під керівництвом Пригожина влаштувала спробу заколоту, під час якого було збито кілька літаків і гелікоптерів російських збройних сил, пише російська служба «Радіо Свободи».

Заколот Пригожина

Увечері 23 червня у телеграм-каналах з'явилися заяви пригожина зі звинуваченнями на адресу Міноборони рф в ракетному ударі по таборах ПВК Вагнер. Після цього пригожин заявив, що знімає свої сили з фронту і йде розбиратися із керівництвом Міноборони рф.

Тим часом, Російський Ростов-на-Дону заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу. У соцмережах повідомляється, що місто начебто захоплено ПВК Вагнер. Місцева влада закликає людей не виходити без потреби з дому.

За повідомленням ЗМІ, у кремлі почалася паніка через похід пригожина на Ростов. В адміністрації путіна не відкидають початок громадянської війни. 

Путін у своєму зверненні заговорив про громадянську війну та заколот.

У британській розвідці вважають, що «Вагнер» має на меті дістатися до москви. Демарш ПВК «Вагнер» - найсерйозніший виклик російській державі, і найближчі години будуть ключовими в тому, як розвиватиметься ця криза.

Напередодні, 24 червня, євген пригожин заявив, що зупиняє рух на москву. А 25 червня стало відомо зі ЗМІ, що прес-секретар президента рф дмитро пєсков розповів, що Кримінальну справу проти пригожина закриють, він піде в білорусь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: