Куди податись на Львівщині у спекотні вихідні: перелік локацій

IMG_6259-630x420
Фото: ІА Дивись.info

В останній вікенд серпня прогнозують спеку. Це вдала нагода провести літо під час незабутньої подорожі.

ІА Дивись.info підготувала підбірку із п'ятьох місць у Львівській області для мандрівок.

У липні нинішнього року Тустань відвідали 28 тисяч 168 туристів. Заповідник став однією із найпопулярніших локацій в регіоні.

Тустань — середньовічна наскельна фортеця-град і митниця ІХ—ХVІ століть, давньоруський наскельний оборонний комплекс, залишки якого розташовані в Українських Карпатах (Східних Бескидах), у Сколівському районі Львівської області, поблизу села Урич, що на південь від міста Борислава та південний схід від селища Східниця.

Фото: ІА "Дивись.Інфо"

Унікальна пам’ятка історії, археології, архітектури та природи розташована серед лісового масиву Підгородцівського лісництва і входить до складу Державного історико-культурного заповідника «Тустань». Він був оборонним та адміністративним центром, а також митним пунктом на важливому соляному шляху, що вів з Дрогобича на Закарпаття та до Західної Європи.

А про що розповідають магічні знаки на Урицьких скелях можна дізнатись у статті Дивись.info.

Читайте також: Торік, попри війну, Львів заробив на туризмі на 15% більше

Це місце точно вартує вашої уваги, а також воно ідеальне, щоб провести тут гарне побачення, влаштувати романтичну фотосесію чи освідчитись у коханні.

Фото: Energy Butterfly. Travels

Алея півстолітніх дугласій Мензиса розляглась у Страдчі на Львівщині. Дуже високі сосни разом з іншими видами туї утворюють геометричну композицію у дендропарку, що належить Львівському національному лісотехнічного університету. На площі 5,7 гектарів росте понад 300 видів дерев та кущів.

У селі Волиця розташований неймовірний райський куточок для тих, хто хоче відпочити від тяжких буднів та гамору міста.

Сучасний затишний будинок посеред соснового заповідника за 50 км від Львова – це місце для відновлення внутрішньої гармонії. Хтось скаже «тут немає чим зайнятися», але в тому і суть тут не потрібно нічого робити. Споглядання. Спокій. Натхнення для майбутніх звершень. Це відпочинок для тих, хто цінує безтурботність та усамітнення.

Фото: Vsesvit

Vsesvit загублений у лісі, але доступний для бронювання. Робіть приємні несподіванки своїм коханим.

Окрім походу в гори, у Сколе є безліч цікавих місць, де варто побувати. З-поміж таких локацій є костел Семи Скорбот Діви Марії. Сакральну споруду звели 1660 року за кошти графів Сенявських. Тоді костел був дерев'яним, через понад дві сотні років за сприяння сколівської римо-католицької громади та активного меценатства баронів Ґределів на місці святилища звели нову цегляну споруду, що діяла до вересня 1939 року.

Фото: m-a-d-m-a-x.livejournal.com

Під час Другої світової війни будівля зазнала значних пошкоджень і в післявоєнні роки використовувалася спочатку як склад, а потім як електростанція.

Ще через понад три десятки років обладнання електростанції перенесли на інше місце і лиш 1991 року руїни костелу повністю відбудували, займались цим місцеві парафіяни.

Карпатська хата в Бориславі – особняк, який можна вважати невеликим приватним будинком-музеєм. Дерев'яна хата не просто так називається карпатською. Її дійсно побудували в Карпатах, а точніше в селі Вижній Березів Косівського району Івано-Франківської області. В Борислав хату перевезли в червні 2013 року і їй вже більше двохсот років, розповіли на сторінці IGotoWorld.

Фото зі сторінки Карпатської хати

Будинок звели без жодного цвяха 1802 року, він фактично був одним із найстаріших у селі Вижній Березів. Господар Карпатської хати – житель Борислава, керівник товариства «Регіональне товариство культури польської Борислава» Сергій Володимирович Силантьєв.

Тут представлено безліч цікавих експонатів.

P.S

  • Якщо ці вихідні ви плануєте провести за переглядом фільму, ІА Дивись.info підготувала підбірку стрічок на будь-які вподобання. Шукайте — тут.
  • Шукаєте що почитати? Ось підбірки книг від українських видавництв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: