Скільки зупинок громадського транспорту у Львові відповідають вимогам інклюзивності

369694014_2934299390033544_6731929106781948841_n
Фото: архів ІА Дивись.info

У Львові з'явилась мапа доступності зупинок електротранспорту. Завдяки такій карті людям із інвалідністю буде зручніше планувати свої поїздки.

Про це повідомили в управлінні вуличної інфраструктури міської ради у п'ятницю, 20 жовтня.

Доступні зупинки транспорту

Нині у Львові 79 зупинок електротранспорту, або 22% від загальної кількості, відповідають вимогам інклюзивності.

Ідеться про висоту пасадкової платформи, яка є на одному рівні з підлогою низькопідлогового транспорту і пасажири на кріслах колісних можуть без сторонньої допомоги потрапити в салон.

За словами керівника управління Павла Сирватки, найкраща ситуація щодо доступності зупинок на вулицях, які реконструювали протягом останніх 6-8 років. Йдеться про вулиці Бандери, Шевченка, Замарстинівську, Чернівецьку, проспекти Червоної Калини та Івана Павла ІІ, площу Двірцеву. Та на тих вулицях, де в минулі роки районні адміністрації виконували ремонти: Наукова, Любінська, Городоцька, Кульпарківська, проспект Чорновола.

Читайте також: На площі Ринок у Льові розпочали облаштовувати «доріжки доступності»

Ще 56% зупинок є частково доступними, тобто маломобільні люди можуть потрапити в транспорт за допомогою пандуса, наявного в салоні низькопідлогового транспорту. Це стосується здебільшого тролейбусних зупинок.

Значних змін щодо покращення доступності потребують лише 22% зупинок. З них 2%  - це трамвайні зупинки, які неможливо переробити без капітальної реконструкції вулиць. Йдеться, до прикладу, про кінцеві зупинки на вулицях  Шевченка та Пасічній.

«Загалом, найбільше недоступних зупинок вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6, оскільки значна їх кількість передбачає вихід на проїзну частину», — додав Павло Сирватка.

За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», у Львові є 363 трамвайні та тролейбусні зупинки.

Нагадуємо, понад 50 водіїв та контролерів громадського транспорту Львова навчались правильної комунікації та взаємодії із маломобільними групами населення. Спочатку в них була теоретична частина навчання, яку вони потім засвоювали на практиці.

Тест на (НЕ) доступність

ІА Дивись.info започаткувала проєкт, в якому досліджує, наскільки Львів є пристосованим для людей з інвалідністю. Читайте: день із життя Наталії, яка пересувається на кріслі колісному

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: