Які свята відзначають 31 жовтня: іменини та пам'ятні дати

image - 2023-10-31T081657.931
Фото ілюстnративне: Canva

31 жовтня у світі відзначають Гелловін. Крім того, свої іменини святкують Анатолій, Олексій, Кузьма, Юліана та не тільки.

ІА Дивись.info розповідає про свята та пам'ятні дати сьогодні.

Свята 31 жовтня

У православному та греко-католицькому календарі згадують святих апостолів Стахія, Амплія і тих, що з ними; священномученика Єпімаха.

У католицькому календарі день присвячений Христофору та Вольфгангу.

Також в цей день вважається Всесвітнім днем міст, Міжнародний день економії та Міжнародний день Чорного моря.

Ще одним святом, яке відзначають в ніч на 1 листопада є Гелловін. Його найбільше святкують в США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Хоча під впливом глобалізації та американізації традиції Хелловіну поширилися і в європейські країни, зокрема в Україні. Відомо, що свято має давнє язичницьке походження з кельтського дня Савань та пов'язано зі світом мертвих. Тому відповідно вона має також назву День всіх померлих. Головним атрибутом Гелловіну є гарбуз, на якому вирізьблені риси обличчя, а всередині знаходиться ліхтар чи свічка.

Пам’ятні дати 31 жовтня

У цей день є чимало цікавих дат в історії. Зокрема у 1973 році Собор єпископів Української Автокефальної Церкви прийняв постанову про єдність Української Православної Церкви.

У 1995 році Верховна Рада України ухвалила Закон України про приєднання до Статуту Ради Європи.

31 жовтня не стало таких відомих українців, як-от: художник та педагог Киріак Костанді (1921 р.), художник Охрім Кравченко (1985 р.), драматург Євген Онопрієнко (1997 р.).

Також в цей день народилися: винахідник Микола Кибальчич (1853 р.) та голова штабу Корпусу Січових Стрільців та начальник штабу Армії УНР Марко Безручко (1886 р.).

Хто святкує іменини?

Свій День ангела святкують: Анатолій, Артемій, Всеволод, Олександр, Олексій, Василь, Герман, Іван, Кузьма, Микола, Роман, Сергій, Степан, Федір, Злата, Йосип.

Нагадуємо, раніше ми розповідали, що почитати з книжкових новинок у жовтні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: