В Україні оголосили конкурс на здобуття премії імені Ревуцького для музикантів

2805029
Фото ілюстративне: pixabay.com

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголошує конкурс на здобуття премії імені Лева Ревуцького у 2024 році.

Про це  ІА Дивись.info повідомили в пресслужбі Держмистецтва.

Там розповіли, надсилати заявки на премію можна до 29 грудня 2023 року.

Детальніше про умови участі

Так, переможцеві вручають нагороду в розмірі 20 тисяч гривень за такими напрямами:

  • композиторська творчість;
  • концертно-виконавське мистецтво.

За напрямом композиторська творчість можуть висуватися завершені музичні твори у жанрі академічного музичного мистецтва (оперний, балетний, кантатно-ораторіальний, симфонічний, вокально-хоровий, камерно-інструментальний тощо), які були написані та оприлюднені (виконані) протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за місяць до їх висування на здобуття премії.

На здобуття премії за напрямом концертно-виконавське мистецтво приймають концертні програми у сфері академічної музики, які створені (виконані) професійними виконавцями протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за місяць до їх висування на здобуття премії.

Організатори зазначають, що премія присуджується митцям, яким не виповнилося 35 років на дату її вручення. Детальніше про умови участі можна дізнатися тут.

Читайте також Франц Ксавер Моцарт: про композитора, доля якого пов’язана зі Львовом

Довідка

Премія імені Лева Миколайовича Ревуцького присуджується щороку за досягнення молодим композиторам і виконавцям у сфері професійного композиторського та виконавського мистецтв. Премія існує з 1982 року.

Лауреатами премії були такі композитори, як-от: Богдана Фроляк (2000), Алла Загайкевич (2001), Іван Небесний (2002), Золтан Алмаші (2003), Богдан Сегін (2004), Богдан Кривопуст (2005), Любава Сидоренко (2007), Остап Мануляк (2010).

А в номінації виконавці - піаністи Юрій Кот та Ірина Алексійчук, Андрій Павлов (скрипка), Катерина Супрун (альт), Маріанна Скрипа (скрипка), Андрій Тучапець (альт), Богдан Галасюк (гобой), Віталій Кияниця (фортепіано), Назарій Стець (контрабас), Антоній Баришевський (фортепіано).

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, які твори увійшли до короткого списку премії Львова – міста літератури ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: