Не проґавте грант: можливості для підприємців на Львівщині

Слово "грант" на клавіатурі
Фото: depositphotos.com.ua

Грантова підтримка —  це фінансова допомога на реалізацію бізнес-проєкту та розвиток справи, яка вже існує. Від початку повномасштабного вторгнення росіян здебільшого гранти скеровують на мікро- малий та середній бізнес.

ІА Дивись.info розповідає, які нині є пропозиції для підприємців Львівщини.

Стартапи

Українські технологічні компанії, які працюють у сферах AR/VR, blockchain, медицини, енергетики, фінтеху, штучного інтелекту, електронного уряду, можуть отримати до 50 тисяч доларів від Українського фонду стартапів.

Ілюстративне фото. Джерело: depositphotos.com.ua

До участі запрошують підприємства, які відіграють важливу роль у стимулюванні економічного зростання та міжнародного іміджу України.

Критерії заявників:

  • Зареєстровані у встановленому законом порядку суб’єкти підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність, спрямовану на отримання прибутку та/або досягнення соціального ефекту.
  • Відсутність інвестицій, грантових коштів або державної допомоги, що перевищують 500 тис. доларів за весь період діяльності.
  • Сукупний дохід не перевищує 500 тис. доларів в еквіваленті станом на дату подачі заявки за останній рік діяльності.
  • Заявник фактично не перебуває і не здійснює діяльність на тимчасово окупованих РФ територіях України, а також не входить в санкційний список та не є об’єктом спеціальних обмежень (санкцій) згідно із законами України.

Заявки приймають на постійній основі, а термін реалізації програми — до 31 грудня 2025 року.

Для текстильних підприємств

Розпочався конкурс на найкращі рішення щодо сортування та переробки текстилю. За програмою можна отримати до 5 мільйонів євро.

Ілюстративне фото. Джерело: Pinterest

Результати проєкту сприятимуть досягненню щонайменше двох результатів:

  • впровадження системних рішень для сортування текстилю з використанням інноваційних цифрових технологій (таких як штучний інтелект, робототехніка та блокчейн);
  • впровадження можливих рішень для полегшеної дезінтеграції, які мають бути включені в дизайн продукції, аби сприяти її переробці;
  • посилення і збільшення використання рішень з механічної переробки, які забезпечують отримання конкурентоспроможних, високоякісних вторинних матеріалів;
  • впровадження термомеханічних, хімічних та інших (зокрема, ферментативних) рішень для переробки, які є сталими з точки зору нульового забруднення, кругового використання матеріалів та енергоефективності.

Заявки приймають до 17 вересня 2024 року.

Агросектор

Підприємства, які надають послуги з сушіння, зберігання та доробки зернових технічних культур, можуть отримати співфінансування до 36 мільйонів гривень.

Фото: архів Дивись.info

За програмою передбачено 10-15 проєктів співфінансування, з бюджетом від 18 до 36 млн грн кожен. Очікувані результати в межах одного проєкту:

  • щонайменше, додатково 70 ММСП отримають послуги з доробки, сушіння та/або зберігання зерна.
  • не менш ніж на 20 тисяч тон в рік збільшиться надання послуг ММСП зі зберігання зерна та/або не менш ніж на 50 тисяч тон в рік послуг по сушінню зерна;
  • не менше 50% від загальної кількості наданих послуг з доробки, сушіння та/або зберігання зерна отримають ММСП, які мають в обробітку (орендують) землі площею менше 500 га.

Заявки приймають до 18:00 3 липня 2024 року.

Як підприємцям не проґавити грант?

Керівниця відділу роботи із бізнесом «Інвест офісу», що діє у Львові, Олена Глинка, розповідала ІА Дивись.info про ключові правила написання та подачі заявки на грант.

Зокрема, бізнесменам варто звернути увагу не лише на чітке оформлення ідеї, а й коректність внесення даних, відсутність штрафів та судових впроваджень. Що ще варто знати — у матеріалі.

Головна світлина — depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: