Що у деклараціях львівських посадовців (частина 8)

декларації
ілюстративне фото/ depositphotos.com

Ще в грудні минулого року Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Щоправда через війну у реєстрі можуть бути не всі декларації.

«Якщо Ви не знайшли у Реєстрі декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу», – зазначено у повідомленні від НАЗК.

Там також пообіцяли, що повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

А поки що ІА Дивись.info зібрала ті декларації про доходи львівських управлінців та виконавців, до яких є доступ.

фото: nazk.gov.ua

Павло Фалинський

Директор Городоцької центральної лікарні Павло Фалинський оприлюднив декларацію про доходи за 2023 рік. Доходи Павла Фалинського перевищили мільйон гривень: він отримав 938 тис. грн зарплати в лікарні, 134 тис. грн пенсії та 84 тис. грн зарплати за сумісництвом. Його дружина Наталія вказує 48 тис. грн доходу від підприємницької діяльності та 32 тис. грн пенсії.

Дружина головного лікаря є власницею житлового будинку у селі Скнилів біля Львова (226 м2) та земельної ділянки у цьому ж селі, вона є співвласницею земельної ділянки та нежитлового приміщення у місті Комарно, а також декларує придбану у 2021 році квартиру у Львові (46 м2). Павло Фалинський є власником земельної ділянки у Городку.

Подружжя не декларує жодних автомобілів, які б їм належали, або якими б вони користувались. Також у Павла та Наталії Фалинських немає жодних заощаджень (грошових активів).

ілюстративне фото/IGM

Андрій Жураковський

Голова Червоноградського міського суду Львівської області Андрій Жураковський оприлюднив декларацію про доходи за 2023 рік. Андрій Жураковський отримав 1,1 млн грн зарплати у суді, ще понад 1 млн грн доходів від підприємницької діяльності декларує дружина судді Андріана. До слова, що Андрій Жураковський став головою Червоноградського міського суду у 2023 році.

Андріана Жураковська є власницею земельної ділянки та житлового будинку (127 м2) у Львові, у Червонограді вона має право користуватись квартирою (59 м2) та нежитловим приміщенням, ще одне вона орендує. У голови суду немає власної нерухомості, а також власного авто.

Андрій Жураковський може користуватись двома авто, але жодне з них йому не належить: дружинин Lexus ES 250 (2018 року випуску), батьків Lexus NX 300H (2016 року випуску). У 2023 році дружина судді придбала мотоцикл KTM 390 Adventure (2023 року випуску), яким теж може користуватись Андрій Жураковський.

Андрій Жураковський/Червоноградский суд

Степан Коханчук

54-річний Степан Коханчук є міським головою Радехова із 2015 року, а із 2019 року очолює місцеву ОТГ. До цього він був депутатом Радехівської районної ради та приватним підприємцем.

Як вказано у декларації, у 2023 році Степан Коханчук отримав 473 тис. грн зарплати у Радехівській міськраді. Його дружина Лілія та син Назар є підприємцями та займаються роздрібною торгівлею. У декларації вказано 2,7 млн грн доходів дружини посадовця та 372 тис. грн – його сина. У мера та його рідних, згідно з декларацією, немає жодних заощаджень (грошових активів).

Подружжя має низку об’єктів нерухомості на території Червоноградського району, зокрема практично усі розташовані у Радехівській громаді. Зокрема, сім земельних ділянок (дві перебувають в оренді) та дев’ять приміщень (власні та орендовані). Лілія Коханчук має квартиру у Львові (51,9 м2), а син подружжя Назар – житловий будинок у Радехові (186 м2) та земельну ділянку.

У 2022 році Назар Коханчук став власником буса Ford Transit (2017 року випуску), але у декларації не вказана його вартість, Лілії Коханчук належить Kia Sportage (2019 року випуску), Степан Коханчук є власником фургона Mercedes-Benz 210 D (1999 року випуску) та вантажопасажирського авто Mercedes-Benz 100 D (1988 року випуску).

 Степан Коханчук/із соціальних мереж

Євген Москвяк 

Директор Жовківської лікарні Євген Москвяк оприлюднив декларацію про доходи за 2023 рік. 65-річний Євген Москвяк понад 25 років працював головним лікарем комунальної міської лікарні для невиліковно хворих «Хоспіс» у Львові, у 2022 році очолив міську лікарню в Жовкві. Він є заслуженим лікарем України, кандидатом медичних наук та доцентом кафедри соціальної медицини Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Посадовець отримав 501 тис. грн зарплати у Жовківській лікарні та 86 тис. грн пенсії. Головний лікар проживає із дружиною, але, згідно з декларацією, вона не мала доходів у минулому році.

У власності Євгена Москвяка є квартира (140 м2) та гараж у Львові. Цю нерухомість він набув ще понад 15 років тому, протягом останніх років нового майна медик не купував. Директор лікарні їздить на авто Lexus RX (2010 року випуску), яке придбав ще у 2010 році.

Євген Москвяк/із соціаьних мереж

Антон Коломєйцев

Як вказано у декларації, у 2023 році головний архітектор Львова Антон Коломєйцев отримав 765 тис. грн зарплати у Львівській міськраді. Його дружина Ольга Конторовська декларує 373 тис. грн зарплати від ТзОВ «Діотермікс», співзасновницею та керівницею якого вона є.

Антон Коломєйцев є співвласником квартири у Львові (67,8 м2), також має право користуватись батьківською земельною ділянкою у селі Ков’ярі біля Львова. Подружжя декларує також дві квартири Наталії Конторовської (по 78 м2), якими вони можуть користуватись.

У власності подружжя немає автомобілів, проте у декларації вказані кілька авто, якими посадовець чи його дружина можуть користуватись. Ольга Конторовська їздить на службовій Honda CR-V (2011 року випуску), яка належить ТзОВ «Діотермікс», а також може користуватись Chevrolet Tracker (2014 року випуску). Антон Коломєйцев може користуватись ВАЗ 2101 (1978 року випуску) та Chevrolet Tracker (2014 року випуску).

37-річний львів’янин Антон Коломєйцев є кандидатом архітектури. У 2019 році він став головним архітектором Львова, до цього викладав у «Львівській політехніці».

фото: Антон Коломєйцев на  Forum west «Нерухомість/рітейл» у Львові, Дивись.info

До слова, ІА Дивись.info збирає декларації усіх львівських посадовців та депутатів за 2022-2023 роки:


Головне фото — depositphotos.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: