Топ-10 фільмів про культи

210712_r38654
Фото з відкритих джерел.

У людях, які існують на межі прийнятних суспільством норм та своїх екстремальних переконань, завжди було щось інтригуюче, і фільми про культи задовольняють цю цікавість.

ІА Дививсь.info підготувала підбірку з 10 фільмів про культи.

«Культ Чакі» (2017)

Ніка Пірс чотири роки провела в лікарні. Її переконують в тому, що вона винна в загибелі сім'ї, а не лялька Чакі. Коли лікар пропонує новий варіант терапії з лялькою з добрим обличчям, в лікарні починають гинути люди, і Ніка починає думати, що її кошмари реальні. Енді Барклай подорослішав і поспішає на допомогу, але йому хоче перешкодити Тіффані — наречена Чакі, яка готова на все, щоб допомогти коханому.

Кадр з фільму.

«Сонцестояння» (2019)

Молода пара зі Сполучених Штатів Крістіан (Джек Рейнор) та Дані (Флоренс П'ю) переживають не кращі часи. Аби забути про нещодавню смерть батьків, розвіятися та стати ближчими один до одного, вони вирушають у подорож до Швеції. Тут, в одному далекому селі, раз на 90 років проводять фестиваль. Місцеві наполягають, аби гості залишилися на головні дійства. Хто ж знав, що головні ритуали під час фестивалю – це жорстокі і безжальні язичницькі обряди.

Кадр з фільму.

«З/Л/О/94» (2021)

Фільм складається з декількох новел, кожна з яких розповідає коротку історію жахів. За сюжетом, 1994 року група бійців спецпідрозділу вривається на покинутий склад в Лос-Анджелесі, де виявляє картину моторошного масового ритуального вбивства, а також касети VHS. На них міститься матеріал про: тележурналістку Холлі Марчіано, яка в пошуках сенсації спустилася в каналізацію; молоду жінку на ім'я Хейлі, що залишилася на ніч в похоронному бюро; божевільного вченого, що ставить над людьми жахливі експерименти; і екстремістське угруповання, яке вирішило підірвати будівлю уряду, але зіткнулося з вампіром.

Кадр з фільму.

«Список вбивств» (2011)

Майже через рік після невдалої роботи найманий вбивця отримує нове завдання з обіцянкою великої нагороди за три вбивства. Те, що починається як легке завдання, незабаром розкривається, відправляючи вбивцю в серце темряви.

Кадр з фільму.

«Запрошення» (2015)

Іден і Вілл - колишня подружня пара, яка змогла зберегти теплі дружні стосунки після розлучення. Отримавши запрошення від колишньої дружини, Вілл приїжджає на звану вечерю разом зі своєю новою дівчиною Кірою. У будинку зібралося досить багато його друзів, і вечір обіцяє бути дуже цікавим. Спочатку все йде просто ідеально, але незабаром Вілл помічає дуже дивну поведінку його колишньої дружини і всіх присутніх. У нього створюється враження, що всім їм просто промили мізки, оскільки вони абсолютно не згадують про свої проблеми, які є у кожного з них.

Кадр з фільму.

«Менді» (2018)

Події розгортаються у 1983 році. Серед лісу живе подружжя Реда та Менді. Ред — лісоруб, тож для його професії це найзручніше помешкання. У тому ж лісі знаходять собі притулок люди з дивною ідеологією. Їхнє фанатичне поклоніння своєму богові межує з божевіллям. На біду, ватажок релігійного культу Ієремія побачив Менді під час її прогулянки в лісі. Тепер жінка потрібна їм для звершення своїх ритуалів.

Кадр з фільму.

«Майстер» (2012)

Демобілізований моряк із загадковим минулим не може знайти місця в післявоєнній Америці. Він змінює одну роботу за іншою, поки випадково не знайомиться з харизматичним творцем релігійного культу, відомим письменником і філософом. На подив прихильників модного вчення, їх гуру робить агресивного маргінала своїм найближчим помічником. У міру того як нова віра завойовує шанувальників, колишній бродяга починає задаватися питаннями про те, у що він вірить, і Ким є його наставник насправді. Але деяким таємницям краще залишатися нерозкритими.

Кадр з фільму.

«Хижа у лісі» (2011)

Група клерків однієї престижної компанії, втомившись від роботи і сірих буднів, вирішує на один день вирватися на природу. Але прогулянка затяглася, молоді люди абсолютно збилися з дороги і заблукали. До вечора вони виходять на нічим не привабливу хатину в лісі і вирішують залишитися в ній на ніч, залишивши всі проблеми до ранку. На вигляд це звичайний лісовий будинок, однак вночі в ньому відбуваються дивні і страшні речі. Головних героїв, Стіва Хедлі і Річарда Сіттерсона, починають переслідувати огидні зомбі і жахливі тварюки, про існування яких неможливо було навіть припускати. Все сплановано і підлаштовано тими людьми, які, як вони думали, їм дуже добре знайомі.

Кадр з фільму.

«Пекло по сусідству» (2019)

Посварившись з батьком після смерті матері, Сара намагається почати самостійне життя і знаходить ідеальну, як їй здається, квартирку в одному з невеликих житлових комплексів Лос-Анджелеса. Її нові сусіди - доброзичливі милі люди, які влаштовують спільні вечірки та піклуються одне про одного. Але ночами Сара не може нормально спати через дивні звуки, і незабаром вона дізнається про своїх сусідів щось дуже неприємне.

Кадр з фільму.

«Таїнство» (2013)

У центрі сюжету фільму кілька приятелів, які працюють журналістами. Вони відправляються в подорож до свого знайомого, який мешкає у віддаленій місцевості з іншими людьми. Ця група людей живе далеко від міської метушні і не сприймає ніяких благ цивілізації. Дана комуна поклоняється одній загадковій людині, яка на перший погляд, має досить добродушний вигляд. Але чим довше наші герої знаходяться в цьому дивному місці, тим більше дивних і жахливих речей вони дізнаються.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: