Садовий "наїхав" на Міністерство навколишнього середовища

Сьогодні у Львові підписали договір гранту між ЛКП «Львівавтодор», Львівською міською радою, ЄБРР та Федеральним міністерством навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини (BMU) щодо інвестиційного гранту від Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини (BMU) для проекту інвестиції у продовження трамвайного маршруту №4 до мікрорайону Сихів.  Відповідно до договору, Львів отримає 5 млн євро гранту від німецького уряду на будівництво трамваю на Сихів. Це останній з договорів, необхідних для реалізації проекту, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Львів є одним з найбільших партнерів Європейського банку реконструкції та розвитку  серед міст України. Також ми маємо дуже хорошу співпрацю з Міністерством навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини і ми спільно реалізуємо дуже багато проектів. Сьогодні ми мали велику честь підписати грантову угоду. Мова йде про 5 млн грн. По сьогоднішньому курсу - це 80 млн грн, які отримує місто від німецького уряду для реалізації проекту будівництва трамвайної колії на Сихів. У грудні була підписана кредитна угода, ми отримали у ЄБРР позику 6 млн євро, також є частина коштів від міста. Це надзвичайно важливий інфраструктурний проект для Львова. Він дасть можливість достатньо швидко сполучити найбільший спальний масив з центральною частиною міста. Також в цьому році ми передбачили кошти на купівлю нового електротранспорту. Наразі ми говоримо про трамвай нашого львівського виробництва, сподіваємося, що буде підтримка держави. Я дуже мрію мати такі самі угоди з Міністерством навколишнього середовища України. Наразі нас підтримує Міністерством навколишнього середовища Німеччини.

Приємно, що усі ці проекти знаходять підтримку депутатського корпусу ЛМР. Зараз дуже важливо бути разом і реалізовувати цей проект.

Також Міністерство навколишнього середовища Німеччини допомагає у реалізації проекту по велоінфраструктурі у Львові. Також впроваджуватимемо ще один проект по утепленню будинків у Львові. Екологія, а також мудре використання коштів та отримання екологічного ефекту – це ті кити, на яких тримається наша співпраця.

ЄБРР – це банк, який нас усіх об’єднує. Який, крім інвестицій, дає дуже великий досвід. Ми б дуже хотіли, об така співпраця, якає у Львові, була у всіх містах нашої країни, і була в країні. Це є та європейська перспектива, про яку ми завжди говоримо», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези, будівельні роботи планують розпочати до середини травня. «На сьогодні ми пройшли усі формальні процедури, які передували цьому проекту. Плануємо до кінця квітня підписати угоду з компанією «Онур», і на середину травня вийти на початок будівельних робіт. Термін реалізації проекту – 8 місяців, якщо не буде країні ніяких катаклізмів, то ми усе реалізуємо вчасно. У нас є досвід співпраці у реалізації проектів з ЄБРР. Контроль за виконанням цього проекту буде здійснювати партнер ЄБРР – компанія Egis, яка контролюватиме проведення усіх будівельних робіт, в тому числі і за використанням коштів.

Як додав міський голова Андрій Садовий, важливо, що кошти по цьому проекту не бюджетні і не проходитимуть через казначейство. «Це шанс, що проект буде реалізований у заплановані терміни. Це дуже серйозна інвестиція в інфраструктуру міста», - зазначив міський голова Андрій Садовий.

Довідка

Для реалізації проекту підпису підлягають три договори:

Кредитний договір між ЛКП «Львівавтодор» та Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) – підписано 27 грудня 2013 року;

Договір гарантії, відшкодування та підтримки проекту інвестиції у продовження трамвайного маршруту №4 до мікрорайону Сихів між ЄБРР та Львівською міською радою –27 березня 2014 року;

Договір гранту між ЛКП «Львівавтодор», Львівською міською радою та ЄБРР щодо інвестиційного гранту від Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини (BMU) для проекту інвестиції у продовження трамвайного маршруту №4 до мікрорайону Сихів -  16 квітня 2014 року.

 

Фінансування проекту:

Кредит ЄвропейськогоБанку Реконструкції та Розвитку - 6 млн. євро

Грант Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини (BMU) - 5 млн. євро

Місцевий внесок: бюджет ЛМР - 6,2 млн. євро

 

Замовник проектно-кошторисної документації - управління капітального будівництва Львівської міської ради. Розробник - Львівський державний інститут проектування комунального будівництва ДП «Львівдіпрокомунбуд». Виконавець будівельних робіт – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернейшнл».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: