Суд зобов’язав поліцію розслідувати звільнення Соломатіної з НАЗК

9a6ceefe906451236050f7df7deb92b2

Печерський суд зобов'язав Національну поліцію Києва розпочати розслідування щодо незаконного звільнення колишнього начальника департаменту фінконтролю Нацагентства із запобігання корупції Ганни Соломатіної із займаної посади.

Про це Соломатіна повідомила на своїй сторінці у Facebook, пише DT.ua.

«Є приємна новина. Печерський суд ухвалив зобов'язати уповноважену особу Печерського управління ГУНП в м. Києві внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою Соломатіної Ганни про кримінальне правопорушення від 07.12.2017 року, розпочати розслідування проти посадових осіб НАЗК (про моє незаконне звільнення ст. 172)», - написала Соломатіна.

Тепер Нацполіція через 24 години з моменту внесення таких відомостей повинна надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«Будемо стежити, як швидко поліція буде розслідувати дану справу і чекати вирок суду. Як бачите, я не зупиняюсь і продовжую», – резюмувала Соломатіна.

Нагадаємо, раніше Голосіївський райсуд відкрив провадження про захист за позовом НАЗК до Ганни Соломатіної, яка раніше звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок е-декларацій, і призначив дату розгляду справи на квітень.

Водночас Шевченківський районний суд Києва відмовився розглядати позовну заяву Нацагенства із запобігання корупції щодо захисту ділової репутації до колишньої співробітниці Ганни Соломатіної, яка звинуватила відомство у фальсифікаціях, та завернув заяву до позивача.

Нагадаємо, 14 листопада директор департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила керівництво агентства у фальсифікації результатів перевірки е-декларацій чиновників і депутатів, зокрема, за вказівками з Адміністрації президента. Вона також повідомила про те, що передала відповідні матеріали до НАБУ.

На підставі отриманих матеріалів НАБУ розпочало розслідування за фактом отримання посадовими особами НАЗК неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, поєднаного з вимаганням. Попередня правова кваліфікація - 4 ч. ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: