Супрун розповіла, як Богатирьова закупляла ліки та вакцини

богат

Міністр охорони здоров'я часів Януковича Раїса Богатирьова покривала схему з закупівель за кошти платників податків вакцин та туберкуліну у фірми свого сина.

Про це очільниця МОЗ Уляна Супрун написала у Facebook.

«Перші місяці роботи в МОЗ України мені постійно розповідали якісь історії про те, як організовувала роботу Раїса Богатирьова. Як вона ніколи не покидала свій «комплекс кабінетів міністра», який виглядав як палац. ... Богатирьова абсолютно не дбала про роботу МОЗУ, а велика частина працівників її боялися. Власне збагачення та керування оборудками в Міністерстві були її головною місією», - написала Супрун.

Зазначається, що на посаді міністра охорони здоров‘я вона покривала схему з закупівель за кошти платників податків вакцин та туберкуліну у фірми свого сина.

«Антивакцинаторська кампанія, яка розпочалась в Україні, посилила сумніви у ефективності та безпечності вакцин і призвели до суттєвого спаду рівня вакцинації українців. У 2007-2012 роках Богатирьова була секретарем РНБО. Тоді вона не спромоглась поставити національну безпеку країни вище власного збагачення», - пояснила Супрун.

За свідченнями СБУ, у 2012-2014 роках, коли вона була на посаді міністра, понад 1 мільярд гривень було вкрадено з бюджетних коштів на ліки.

«Корупційні схеми Богатирьової та її поплічників призвели до значного завищення цін на лікарські засоби і медичні вироби. В той час один з найбільших із найбільших дистриб'юторів фармацевтичної продукції, постачав ліки на замовлення МОЗУ за цінами завищеними на 20-40%», - наголосила чинна очільниця МОЗУ.

Супрун додала, що повернення Богатирьової до України «є сигналом про початок нового етапу боротьби за здоров’я та безпеку українців».

Нагадаємо, що Богатирьову 27 серпня українські прикордонники затримали в аеропорту «Київ», куди вона прилетіла з Мінська.

https://www.facebook.com/ulanasuprun/photos/a.1764564323828127/2422160211401865/?type=3&theater

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: