Ми прагнемо, щоб львівський євроінтеграційний настрій передався усім регіонам країни, - Шемчук

Сьогодні, 25 жовтня, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук зустрівся із угорською делегацією на чолі із керівником апарату голови  Саболч Сатмар Березької обласної ради Чобо Поппом.

Під час зустрічі обговорили взаємовигідні умови для співпраці, шляхи для євроінтеграції України та інвестиційні можливості областей.

Зазначимо, що в рамках візиту делегації на Львівщину, було підписано Угоду про партнерство між Державною адміністрацією Кішвардського району (Угорщина), Сколівською районною радою та Сколівською райдержадміністрацією.

За цією Угодою сторони зобов’язуються розвивати співпрацю в економічній, екологічній, соціальній, культурній, туристичній, міжнародній та інших сферах, сприятимуть розвитку співпраці та обміну досвідом щодо розвитку місцевого самоврядування, європейської інтеграції, міжрегіонального і транскордонного співробітництва, ефективного використання можливостей на рівні держав та Європейського Союзу.

Сторони співпрацюватимуть у розвитку прямих партнерських стосунків між освітніми, культурними, туристичними закладами та бізнес-структурами та сприятимуть встановленню ділових конструктивних контактів між органами місцевого самоврядування, державної влади з метою розвитку плідної міжнародної співпраці.

Віктор Шемчук привітав гостей із підписанням цієї Угоди та відзначив, що Львівщина – відкритий і гостинний регіон, а підписання угод про співпрацю дає можливість поглибити взаємини.

«В нас є 274 км кордону з Європейським Союзом, до якого ми цілеспрямовано йдемо. Ми прагнемо, щоб львівський євроінтеграційний настрій передався усім регіонам країни. Це завдання, яке перед нами ставить Президент України і ми вживаємо всіх заходів, аби привертати увагу громадян до європейських цінностей», – зазначив голова Львівської ОДА.

Своєю чергою керівник апарату голови  Саболч Сатмар Березької обласної ради Чобо Попп відзначив, що у Львівщини справді великий потенціал, особливо у туристичній галузі. Однак, як і свого часу в Угорщині, Львівській області на шляху до ЄС необхідно розпочати з ремонту та будівництва доріг. Саме від інфраструктури доріг залежить вся господарська діяльність країни.

Віктор Шемчук наголосив, що будівництво концесійних та ремонт діючих доріг – це один із пріоритетних напрямків роботи, адже Львівщина має хороше географічне розташування і необхідно це вміло використовувати. Окрім того, у регіоні великий людський потенціал, активно розвивається галузь сільського господарства, ІТ-технологій, альтернативна енергетика, машино і приладобудування.

Угорська делегація запросила керівника Львівської області відвідати їхній край та зустрітись із головою Саболч Сотмар Березької обласної ради.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: