Ярослав Качмарик вручив Грамоти Львівської обласної ради кращим представникам народних колективів (фото)

31 березня в Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької відбувся творчий звіт аматорських художніх колективів закладів культури профспілок Львівщини, приурочений до 200-ліття від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Про це кореспондента Дивись.Інфо повідомили в  прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Учасників творчого звіту вітав голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик. "Сьогодні на одній з найкращих сцен Львова відбувається творчий звіт кращих колективів народного мистецтва. Це для них велика подія на великій сцені. А ще він приурочений до 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка, що також додає ваги цій події", – зазначив Ярослав Качмарик.

В концерті взяли участь Зразковий вокально-хореографічний ансамбль "Сонечко" Будинку науки і техніки Львівської залізниці, Заслужена хорова капела України ім. Євгена Вахняка "Боян" Львівської філії приватного акціонерного товариства "Укртелеком", Народна хорова капела студентів "Гаудеамус" Національного університету "Львівська політехніка", Народна хорова капела студентів "Джерела Розточчя" Львівського національного аграрного університету, Зразковий театр пісні "Горличка" Львівського будинку вчених, народна капела бандуристок "Галичанка" Львівської філії приватного акціонерного товариства "Укртелеком", народна капела бандуристок "Зоряниця" Львівського національного університету ім. Івана Франка, Театр української пісні "Калина" Палацу культури санаторно-курортного комплексу "Моршинкурорт", Народний ансамбль танцю "Вірність" Національного університету "Львівська політехніка", Вокальний гурт "Січ" Народного дому "Просвіта" Добротвірської ТЕЦ, Народний симфонічний оркестр Національного університету "Львівська політехніка", Студентський гурт Львівського університету банківської справи Національного банку України. Також в концерті звучала поезія у виконанні Маркіяна Александера, Олега Деркача, Євгена Кіселя, а також Народного артиста України Святослава Максимчука.

У вітальному слові Ярослав Качмарик, зокрема, наголосив: "Від імені голови Львівської обласної ради Петра Колодія і всього депутатського корпусу хочу подякувати всім учасникам творчого звіту за ваш вклад в прославу пророка українського народу, геніального мислителя, поета і художника Тараса Григоровича Шевченка. Також вітаю всіх вас з Всеукраїнським днем працівників культури та аматорів народного мистецтва, який ми відзначали минулого тижня."

Разом з тим Ярослав Качмарик зазначив, що Львівська обласна рада завжди підтримувала культуру та мистецтво, зокрема, аматорське – через програми обласної ради, в тому числі і через Програму розвитку культури.

Після завершення концерту Ярослав Качмарик вручив Грамоти Львівської обласної ради кращим представникам народних колективів.

народні-колективи6 народні-колективи5 народні-колективи4 народні-колективи3 народні-колективи2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: