Заньківчани збирають кошти на нову сцену (фото, відео)

Сьогодні, 3 червня, в приміщенні Національного театру імені Марії Заньковецької відбулась прес-конференція стосовно благодійного концерту «… НА СЦЕНУ!», який розпочинає цикл культурно-мистецьких заходів, одним із завдань яких буде збір коштів на ремонтно-реставраційні роботи в театрі, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Як відомо, що будівля Національного театру імені Марії Заньковецької – це цінна історико-культурна архітектурна споруда; також, вона є першою театральною будівлею на теренах Західної України, вік якої понад 170 років. Згідно з постановою Ради Міністрів УРСР від 06.08.1979 року № 442 має статус пам’ятки архітектури (охоронний № 1286). Зараз будівля театру знаходиться на території Державного історико-архітектурного заповідника в межах забудови, включеної у Список світової спадщини ЮНЕСКО.

За час існування будівля зазнала трьох значних реконструкцій, остання з яких проводилась ще в 40-х роках минулого століття. Згідно з Актом огляду технічного стану Театру на вул. Л. Українки, 1 у м. Львові, проведеного у серпні 2010 року будівля в цілому перебуває в незадовільному стані. В тому числі і планшет сцени, котрий зношений, в окремих місцях вилущений, його перепад по горизонталі становить 3-5 см. Це може призвести до травматизму акторів під час репетицій та вистав. Повна заміна планшету сцени проводилася у 50-их роках ХХ століття, а тому термін експлуатації минув. Фрагментарні ремонтні роботи на покритті планшету сцени проводити недоцільно, та й така технологія не відповідає оптимальним технічним рішенням. Необхідним є комплексний підхід до капітального ремонту: укріплення несучих конструкцій разом із заміною покриття.

Проведення таких ремонтних робіт можливе лише впродовж серпня, коли театр перебуває у відпустці. Загальна їхня вартість становить 250 тис. грн.

З метою збору необхідних коштів театр та Благодійний фонд імені Марії Заньковецької проведуть 15 червня благодійний концерт за участю провідних виконавців Львова: Ліля Ваврін, Ірина Федишин, Оксана Муха, Брія Блессінг, Павло Табаков, Олександр Божик, "Піккардійська терція" та оркестру театру (диригент – з. а. України Богдан Мочурад).

0768
0776
9116
0784
0793
9122

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: