В рамках Конгресу культури відбулась дискусія щодо культурної політики

У актовій залі ЛНУ ім. Івана Франка пройшла панельна дискусія, в рамках Конгресу культури Східного Партнерства, на тему «Культурні політики: країна, регіон, місто», під час якої учасники обговорили просування та розвиток культуної сфери у різних країнах та містах, а також торкнулися теми впливу культури на розвиток людини і суспільства загалом, передає прес-служба ЛМР.

Зокрема, учасники зазначили, що для досягнення результатів треба думати не лише про інституції в полі культури, а важливо думати про громадян загалом, що вони отримують від комунікації і культурного життя.

«Культурна політика – це порядок денний, який породжує вибір певних інструментів, і дуже важливо мати не лише питання про кількість грошей, які виділяються, а про те, як ці гроші використовувати», - коментує Олеся Островська-Люта, Перший заступник Міністра культури України (березень-листопад 2014), керівник програм і проектів фонду «Розвиток України» (2008-2014).

«Поняття добробуту ми здебільшого розуміємо як матеріальну успішність, але, можливо, ми повинні думати про добробут, як про добрі умови життя громадян у різних сенсах, а не лише у матеріальному. Поняття добробуту також включає у себе поняття примирення та порозуміння», - зазначив представник департаменту культури м. Люблін.

Також гості дискусії з країн-учасників Конгресу зазначили, що у свій час і Молдова, і Польща стикнулись із законодавством, яке не відповідає вимогам сьогодення, браком комунікації між культурними діячами і департаментами культури, а також наголосили на складності залучення культурної спадщини до економічного обігу, оскільки її утримування є дуже дорогим.

Нагадаємо, IІІ Міжнародний Конгрес культури Східного Партнерства «Місія культури в часи криз» проходить під патронатом Міністерства закордонних справ Республіки Польща, Міністерства культури Польщі, Міністерства культури Грузії, Міністерства культури Молдови, Міністерства культури України, Міністерства освіти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: