Тимошенко лідирує у президентському рейтингу -, опитування

тим

У разі, якщо б президентські вибори відбулися у другій половині травня, до трійки лідерів увішли б лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, лідер Радикальної партії Олег Ляшко і нинішній глава держави Петро Порошенко.

У разі, якщо б президентські вибори відбулися у другій половині травня, до трійки лідерів увішли б лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, лідер Радикальної партії Олег Ляшко і нинішній глава держави Петро Порошенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Такі результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 13 до 18 травня за замовленням клієнта, оприлюднені в четвер.

Як повідомив керівник одного з відділів КМІС Антон Грушецький, 9,5% респондентів проголосували б за Ю. Тимошенко, якби у виборах взяли участь всі громадяни України віком від 18 років. Друге і третє місця розподілилися між О. Ляшко (6,6%) і П. Порошенком (6,1%). За лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка готові проголосувати 5,7%. 4,9% виборців віддали б свої голоси за лідера партії «Самопоміч» Андрія Садового, 3,8% - за лідера «Опозиційного блоку» Юрія Бойка, 1,8% - за лідера громадсько-політичного руху «ДІЯ» Дмитра Яроша, 1,3% - за лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока.

За інших кандидатів проголосували б 5,3% виборців. 8,4% опитаних викреслили б всіх кандидатів і зіпсували б бюлетень, 19,1% вирішили не брати участь у голосуванні, а 27,3% не визначилися, за кого голосувати.

Таким чином, за словами А. Грушецького, якщо б ті, хто не визначився, за кого голосувати, як зазвичай, не прийшли б на вибори, участь у голосуванні взяли б приблизно 53% всіх виборців, і тоді голоси розподілилися б наступним чином: за Ю. Тимошенко проголосувало б 21% виборців, за О. Ляшка – 14,6%, за П. Порошенка – 13,5%, за А. Гриценко – 12,7%, за А. Садового – 10,9%, за Ю. Бойка – 8,4%, за Д. Яроша – 4%, за О. Тягнибока – 2,9%, за інших кандидатів загалом проголосували б 11,9%.

Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму) з 4-ступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, що репрезентативна для населення України старше 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: