Львівщина втратила лідерські позиції з об'єднання громад, – аналітик

Є ще один «львівський» фактор – фактична відсутність протягом 2016 року перспективного плану. Формально такий план був – його схвалила обласна рада у липні 2015 року, але Кабінет Міністрів не затвердив майже половину територій потенційних громад.

Львівська область закінчила 2015 рік, як один з лідерів реформи, поділивши 3-4 місце за кількістю об’єднаних громад з Дніпропетровською областю. Утім, у 2016 році область втратила лідерські позиції. На даний момент лише 2 громади – Нежухівська (Стрийщина) та Давидівська (Пустомитівщина) отримали позитивні висновки від ОДА.

Про це в інтерв'ю ІА Дивись.info розповів аналітик ГО «Європейський діалог» Тарас Бараневський.

На думку аналітика серед факторів, які гальмують реформу – опір чиновників місцевого рівня, невизначеність земельних питань, недостатнє інформування населення.

« Є ще один «львівський» фактор – фактична відсутність протягом 2016 року перспективного плану. Формально такий план був – його схвалила обласна рада у липні 2015 року, але Кабінет Міністрів не затвердив майже половину територій потенційних громад», – розповів Тарас Бараневський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: