Кіпр оштрафував один з українських банків на 1,5 мільйона євро за відмивання грошей

268111

Як повідомляє місцеве видання, це найбільший штраф в країні, пов'язаний відмиванням коштів.

Центральний банк Кіпру оштрафував PrivatBank Cyprus на 1,53 млн євро за порушення законодавства у сфері боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. Про відповідне рішення від 31 жовтня повідомляється на сайті ЦБ Кіпру, передає канал 112

У травні 2015 року влада Кіпру провела перевірку кіпрської філії «ПриватБанку», за результатами якої і було прийнято рішення про введення санкцій.

При цьому якщо PrivatBank виплатить штраф «протягом визначеного терміну», він отримає 15% знижки, або 230 тисяч євро.

Кіпрське видання Business Mail пише, що це найбільший штраф у країні, пов'язаний з відмиванням коштів.

У свою чергу «ПриватБанк» ще не прийняв остаточного рішення з питання оскарження штрафу ЦБ Кіпру або його оплаті із знижкою, повідомляється на сайті банку.

У повідомленні говориться, що кіпрська філія «Приватбанку» «в повному обсязі виконує всі вимоги фінансового законодавства республіки Кіпр» і ніяких порушень в ході перевірки не було виявлено, а накладення штрафу пов'язано з «недоліками в процедурах».

«ПриватБанк» з посиланням на слова глава банківського нагляду ЦБ Кіпру Янгос Деметрій заявляє, що Центральний банк Республіки Кіпр в ході перевірки роботи філії «ПриватБанку» не виявив будь-яких фактів порушення законодавства в сфері боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму. Зокрема, пан Деметрій зазначив, що рішення про накладення штрафу пов'язано з недоліками в процедурах. Проведена в травні 2015 року перевірка ЦБ Кіпру не виявила якихось конкретних фактів відмивання коштів в Кіпрському філії. КФ взяв до уваги і врахував у своїй роботі зауваження регулятора, викладені в довідці з перевірки», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що філія PrivatBank на Кіпрі є з 1999 року. У неї є офіси в Нікосії і Лімассолі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: