50 думок про Майдан: У владної еліти не відбулось зміни світогляду, – учасник Революції Гідності

15184012_1699519610363314_1723515081_o-1

ІА Дивись.info продовжує серію матеріалів із учасниками Революції Гідності, аби зрозуміти, які ідеї відстоював кожен із них і чи вдається реалізовувати ці ідеї зараз.

q0ekb3xs_g4

Андрій Жупник – учасник Революції Гідності, воював на Сході.

Після економічної кризи 2008 року належу до ініціативної групи «Гармонійна економіка». В цій групі ще до Майдану обговорювали, готували різноманітні візії кращого майбутнього.

Читайте також: 50 думок про Революцію Гідності: Ми вийшли, щоб скинути Януковича і цього досягнули, – Капранов
Звичайно, всі ті ідеї хотілось втілити якомога швидше, хотілось щоб Україна вже й негайно була в «тренді» інноваційних змін які відбуваються в світі.
Що потрібно було зробити в першу чергу щоб прискорити цей процес? Якомога швидше усунути від керівництва державою політиків та урядовців з комплексом меншовартості, кримінально-застійним світоглядом. Натомість наповнити ці місця новими прогресивними людьми здатними втілювати в життя кращі сценарії майбутнього.
Вже в процесі Майдану стало зрозуміло, що меншовартість, рабський світогляд «верхів» це лиш проекція, вершина айсбергу суспільства яке всі зміни буде називати «провокацією».
Тому в грудні 2013р. на базі кількох сотень самооборони створили рух «Вільні люди» щоб пропагувати інший світогляд, закріпити в людей віру у власні сили та здобутки.
Активна меншість й надалі відчайдушно тягне суспільство до змін та свідомий вибір більшості все ще скеровує державу в інший напрям. В сучасної політичної та владної еліти не відбулось зміни світогляду: поки це видозмінений комплекс застійності та меншовартості  – відсутність віри у власні сили, вся надія на зарубіжні кредити, санкції, Обаму, Меркель,… національна ідея – це все ще «провокація».
Звичайно є й позитивні зміни: кількісне збільшення волонтерських рухів в багатьох напрямках, якісні зміни у побудові сучасної армії, розвитк ІТ галузі, житлово-будівельної галузі, поступове покращення благоустрою міст, покращення якості автомобільних доріг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: