У Львівській мерії бояться нового зсуву на Грибовицькому сміттєзвалищі

00040

У Львівській міській раді побоюються погіршення ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі з настанням теплої погоди.

Про це у коментарі журналістам розповів директор департаменту ЖКГ міської ради Сергій Бабак, - передає кореспондент Дивись.info.

«Йде потепління, тіло полігону рухається в частині там де відбувся обвал. Внизу стоять озера з інфільтратами. Ми передбачаємо, що полігон буде рухатися далі і витіснить інфільтрат назовні, і це буде дуже небажана ситуація. Щоб цього не допустити, треба зробити купол. Це дозволить зафіксувати тіло полігону, щоб не було руху. З науковцями опрацювали метод очистки інфільтратів», - розповів Сергій Бабак.

Водночас мерія не може почати роботи без погодження сільської ради Малехова. «Для робіт по виположенню полігону і для станцій очистки інфільтратів треба побудувати ще одну дамбу на випадок прориву. Щоб місто могло приступити до робіт, нам треба згоду Малехівської сільради про відведення додатково 3,5 гектарів землі, щоб зайшла будівельна техніка. Згідно закону не можна починати роботи на невідведеній ділянці», - додав Сергій Бабак.

Читайте також: Люди прогнали Садового з Грибовицького сміттєзвалища

Нагадаємо, що трагедія на Грибовицькому полігоні ТПВ сталася у травні 2016 року, коли під час гасіння пожежі стався зсув ТПВ. Внаслідок трагедії загинуло троє рятувальників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: