У Львівській клінічній дитячій лікарні презентували операційну європейського рівня (фото)

IMG_1491

Сьогодні у Львівській міській клінічній лікарні представили нову операційну, яку придбали за 9,5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info з місця подій.

Міська клінічна лікарня на вул. Пилипа Орлика отримала новітнє обладнання, яке, зокрема, дозволить оперувати  найменших пацієнтів (немовлят). У новій операційній проводитимуть найскладніші та найбільш небезпечні для життя немовляти втручання. Орієнтовно, скористатися операційною зможуть 1000-1200 пацієнтів на рік. Загалом на ремонт операційної витрачалися як кошти з бюджету розвитку, так і кошти з громадського бюджету.

Зокрема, придбали спеціальне лапароскопічне обладнання (для малоінвазивної хірургії), спеціалізовані апарати УЗД та інші прилади. Обладнання, що закупили для операційної, виготовлене у різних країнах: Італії, Німеччині, США, Польщі тощо. «Обирали з того, що є на ринку найякісніше, не орієнтувалися на одну країну», - розповіла Галина Курило, завідувачка відділення вроджених вад розвитку і хірургії новонароджених міської дитячої клінічної лікарні. -  Ми замовляли лише те обладнання, яким користуємося найчастіше, тобто купляли тільки те, що дійсно потрібне».

Лікарка додала, що для того, аби використовувати сучасні протоколи та методики лікування та оперативних втручань, потрібне якраз сучасне обладнання. Вона розповіла, що у відділенні оперують новонароджених із вадами органів грудної клітки та усіх органів черевної порожнини (тобто серце, шлунково-кишковий тракт тощо).

«Сьогодні ми представляємо операційну, яку можна було би побачити в Ізраїлі, Німеччині, Австрії, таке обладнання можуть собі дозволити тільки багаті приватні медичні установи, - заявив мер міста Андрій Садовий. - Тому для нас було принципово важливо закупити нове обладнання. Я розумію, що більшість дітей, які будуть сюди приїжджати, будуть діти з усієї України, але ми всім будемо помагати».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: