Проєкт «Княжий Звенигород: від реального до віртуального» номінували на нагороду

2-12
Фото: сайт zvenyhorod.org

Один із проєктів, які втілювала команда дослідників заповідника «Древній Звенигород», увійшов до короткого списку номінантів на найкращий у напрямі культурної спадщини за 2020 рік.

Йдеться про дітище «Княжий Звенигород: від реального до віртуального», який презентували у жовтні торік.

«На основі пам’ятки у Звенигороді вперше в Україні відтворили у віртуальній реальності середньовічну княжу столицю. 12 місць давнього міста тепер можна роздивитись, вдягнувши VR окуляри. Чотири з них – інтер’єри церков та палаців, вісім – вулиці, площі та панорами давнього міста», - йдеться у повідомленні департаменту архітектури та містобудування Львівської ОДА.

Над проєктом працювала команда археологів, істориків, архітекторів, мистецтвознавців, художників, графіків та IT-шників зі Львова та Києва.

Керівницею проєкту є  в.о. директорки заповідника «Древній Звенигород» Наталя Войцещук.

«Побачити середньовічне місто, відтворене у віртуальній реальності, відвідувачі заповідника «Древній Звенигород» зможуть вже наприкінці весни – влітку цього року, як тільки стартує туристичний сезон і дозволять роботу музеїв».

Читайте також: Науковці хочуть створити цифровий архів Звенигородської долини: як долучитись

Додамо, Звенигород — село на Львівщині, яке розляглось за 25 кілометрів від Львова. У XI-XII ст. місто було столицею Звенигородського князівства в Київській Русі. Зараз працюють над створенням першого історико-культурний парк на території пам’ятки археології.

Робота над самим проєктом розпочалась ще у 2018-му. Площа парку становитиме понад 30 гектарів, а кошти на першочергові роботи в межах цього проєкту виділені з державного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: