У НБУ розповіли, як каратимуть колекторів

tel

Національний банк України пропонує вдосконалити порядок застосування заходів впливу до небанківських фінустанов за порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів фінансових послуг.

Нововведення стосуватимуться також і порушень вимог до взаємодії зі споживачами під час врегулювання простроченої заборгованості.

У пресслужбі НБУ кажуть, що регулятор оприлюднив для громадського обговорення проєкт змін до Положення про застосування заходів впливу до учасників ринку небанківських фінансових послуг .

«Зміни поширюватимуться на небанківські фінустанови, включаючи ті, що набудуть статусу колекторських компаній. Водночас для колекторських компаній без статусу фінансової установи Національний банк планує розробити окремий нормативно-правовий акт щодо заходів впливу», – пояснили в Нацбанку.

Чому виникла потреба в змінах:

  • через ухвалення Закону України № 1349-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості»;
  • цей закон передбачив нові заходи впливу до небанківських фінустанов, які кредитують чи займаються стягненням боргів, а також до колекторських компаній за порушення вимог до етичної поведінки під час врегулювання заборгованості.

Національний банк за порушення планує застосовувати такі заходи впливу:

  • письмове застереження з вимогою усунути порушення та/або вжити заходів для їхнього недопущення в майбутньому;
  • штраф для кредитодавця, нового кредитора або небанківської фінустанови ‒ колекторської компанії;
  • тимчасова заборона фінустанові ‒ колекторській компанії здійснювати врегулювання простроченої заборгованості;
    вилучення відомостей про фінустанову ‒ колекторську компанію з реєстру колекторських компаній;
  • тимчасове зупинення або відкликання (анулювання) ліцензії кредитодавця ‒ небанківської фінустанови, нового кредитора ‒ небанківської фінустанови.
    Ще одна пропозиція проєкту Змін – колегіальне прийняття рішень про штрафи до небанківських установ за порушення законодавства у сфері захисту прав споживачів (а саме штрафи, встановлені частиною другою статті 411 «Закону про фінансові послуги»).

Рішення щодо цих штрафів ухвалюватиме Правління Національного банку, а у випадку делегування повноважень ‒ Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: