Як функціонують львівські пункти офлайн-допомоги з отримання covid-сертифікатів у «Дії»

IMG_20211118_101825

В центрах масової вакцинації відкриваються пункти офлайн допомоги щодо отримання СOVID-сертифікатів у застосунку «Дія».

Така ідея з’явилася як реакція на ті проблеми, які виникають у людей з генеруванням сертифікатів, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«З технічної точки зору «Дія» відображає дані, які коректно внесенні до реєстру. Якщо сертифікат не підтягується — це може бути ситуація, коли лікар допустив якусь помилку при внесенні даних. Якраз в центрі вакцинації є можливість відразу побачити, що щось не так з сертифікатом і команда підтримки відправить до лікаря, щоб він виправив, адже всі дані він підписує своїм електронним ключем і ніхто, крім нього, не може змінити дані в реєстрі. Тобто служба підтримки не допомагає змінити дані в реєстрах. Є люди, які вперше стикаються з «Дією», і яким потрібна підказка, - як замовити сертифікат.

Зараз «Дія» налаштована таким чином, що якщо є якась помилка, і сертифікат недоступний, то вказується причина. І з цим вже можна йти до лікаря», - пояснив керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

Відсьогодні два таких пункти почали працювати у Львові.

Зокрема, у центрі Довженка, команда підтримки уже допомагає встановити, авторизуватися та згенерувати СOVID-сертифікат через мобільний застосунок або портал «Дія».

«Якщо на початку вакцинації треба було почекати кілька днів, коли в системі з’явиться інформація про щеплення, то зараз це відбувається одразу, як тільки лікар вносить інформацію до системи. Зараз також можна згенерувати сертифікат після одужання. Якщо є якісь незрозумілі речі — команда підтримки допоможе», - запевняє Банік.

«Сьогодні ми відкриваємо пункт підтримки в одному з двох найбільших центрі вакцинації – Центрі Довженка. Другий буде знаходитися в МолоДвіж Центрі. Тут мешканці, поки чекають після вакцинації, чи не буде побічних реакцій, можуть отримати сертифікат в застосунку. Сюди також можуть прийти мешканці, які провакцинувалися раніше, але не вміють створити сертифікат. Ми сподіваємося, що інші громади теж створять такі центри. Вони працюють завдяки волонтерам, яких навчає ЛОДА спільно з Мінцифри», - додав заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Олександр Кулепін.

У Центрі Довженка з 10 до 20 години працюватимуть по два волонтери. У МолоДвіж Центрі, де вакцинація не проводиться, пункт підтримки працюватиме з 11 до 20 години.

«Наразі центри працюють в тестовому режимі. Ми хочемо побачити, який буде попит на цю послугу. В залежності від цього ми будемо корегувати графіки роботи», - пояснив він.

Команда підтримки може допомогти і з іншими проблемами, які виникають із застосунком «Дія».

«Наприклад, якщо не відображається водійське посвідчення, тут зможуть підказати, в чому справа. Але знову ж таки – це тільки відображення даних з реєстрів, тому людину скерують туди, де це можна вирішити. Також з інших питань продовжує працювати чат-бот та служба підтримки, яка є у месенджерах. Там зараз також триває великий набір людей до команди підтримки, щоб уникнути ситуацій, коли в моменти пікового навантаження всі менеджери зайняті. Тому все інше – онлайн», - каже Мстислав Банік.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: