Стабілізація, але не пік: рівень захворюваності на коронавірус на Львівщині залишається високим

IMG_1812-630x420

Попри стабілізацію рівня захворюваності на коронавірус, наразі не можна говорити, що Львівщина вийшла на пік чергової хвилі.   

Попри стабілізацію рівня захворюваності на коронавірус, наразі не можна говорити, що Львівщина вийшла на пік чергової хвилі.

Про це під час брифінгу 11 лютого розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

За його словами, захворюваність на коронавірус утримується на досить високому рівні, але ситуація є контрольованою.

«Першочергово ми акцентуємо на показнику коефіцієнта підтверджених випадків  — це кількість підтверджених випадків щодо загальної кількості протестованих за певний період. Станом на сьогодні коефіцієнт підтверджених випадків продовжує  утримуватися на стабільно високому рівні – понад 25%. Це свідчить про те що ситуація залишається напруженою, попри те що впродовж останніх днів у нас немає тенденції до росту захворюваності. Але говорити однозначно, що ми вийшли на пік захворюваності і входимо у фазу спадання – зараз не доводиться», - пояснив віню

Інший показник, який залишається високим – це кількість госпіталізованих на 100 тисяч населення.

«Він становить понад 60. Водночас є позитивний факт, що впродовж  кількох останніх днів тенденція до госпіталізації зменшується. Але знову ж таки це не свідчить, що коронавірусна хвиля відходить. Тривалий час можуть зберігатися такі хвилеподібні тенденції. Тому для того, щоб констатувати факт зменшення росту захворювання, нам потрібно зачекати ще хоча б 5-7 днів», - додав директор департаменту.

Тим часом медики фіксують зменшення захворюваності серед дітей.

Так, зараз кількість дітей з коронавірусом у стаціонарах області коливається від 110 до 115 осіб. Також зменшується кількість звернень за медичною допомогою.

Відтак, директори шкіл зможуть приймати рішення щодо відновлення очного навчання.

«Ми проаналізуємо показники захворюваності дітей Львова, Дрогобича, Червонограда і Стрия. Це найбільші громади і там були найвищі показники. Рішення про повернення до очного навчання приймає адміністрація закладу освіту. Проте слід враховувати, що навчання залишається дистанційним, якщо хворіє на коронавірус або перебуває на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком більше ніж 50 % учнів та персоналу. Тому, враховуючи спад захворюваності серед дітей, найімовірніше, старші класи повернуться до очного навчання, але це буде відомо до кінця дня», - розповів Орест Чемерис.

Загалом станом на сьогоднішній ранок, у стаціонарах області перебуває 2082 хворих, з них понад 150 – в реанімаціях, 34  -підключені до апаратів  ШВЛ. Завантаженість ліжкової мережі становить 39%.

«Карантинні обмеження поєднані з вакцинацією дозволили нам проходити чергову хвилю на достатньо стабільних показниках. Зараз вкрай важливо продовжувати дотримуватися карантинних обмежень а також отримати бустерну дозу», - наголосив Чемерис.

На Львівщині вже мільйон і 28 тисяч осіб отримали першу дозу вакцини від коронавірусу, близько 980 тисяч – дві. Понад 26 тисяч осіб  отримали бустерну дозу.

За словами директора департаменту, бустерну дозу можна вводити  вже через 28 днів після одужання від коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: