На росії заявили, що захопили Бахмут, насправді ворог далекий від цього

334318959_953380466019451_5726937083508551831_n (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

російсько-окупаційні війська заявили, що взяли під свій контроль Бахмут на Донеччині, де точаться найзапекліші бої, однак ця інформація є фейковою.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів The Guardian, що українські захисники продовжують оборону міста, а ворог далекий від захоплення міста.

Так, він підтвердив, що точились бої біля будівлі міської адміністрації, а після цього власник ворожої приватної військової компанії «Вагнер» євгеній пригожин заявив, буцімто російські війська «де-юре взяли місто». Додав, що бойовики нібито готуються вивісити російський триколор на адміністрації Бахмута.

«Бахмут — український, і вони нічого не захопили і, м’яко кажучи, дуже далекі від цього», — натомість зазначив Череватий.

Окрім цього, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак також повідомив, що ЗСУ продовжують оборону міста на Донеччині.

«Бахмут - це Україна. Спокійно реагуйте на фейки тих, хто вигадує «пабєду», якої в реальності нема», — написав він вранці 3 березня.

Що ще відомо?

Вранці 3 березня у зведенні Генштабу ЗСУ зазначили, що росіяни продовжують штурмувати Бахмут. Місто разом із Білогорівкою, Авдіївкою та Мар'їнкою є у епіцентрі бойових дій.

На Бахмутському напрямкові українські захисники за добу відбили 22 атаки загарбники. Армія рф безуспішно наступала у районі Оріхово-Василівки Донецької області. А також обстріляла Міньківку, Оріхово-Василівку, Дружківку та Бахмут.

Напередодні росіяни запустили ІПСО, яка стосується оборони Бахмута. У Міноборони пояснили, що окупанти роблять це, аби підкріпити свої військові дії та провокацій на ухвалення помилкових рішень.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр наголошує, що оборона Бахмута обумовлена оперативно-тактичною доцільністю. І військове командування України, а не російське ІПСО, буде визначати, до яких пір здійснюватиметься оборона міста.

До цих оборонних задач належить:

  • утримання рубежів та позицій;
  • недопущення просування ворога углиб території;
  • завдання ворогові значних втрат;
  • створення умов для переходу у контрнаступ.

Президент Володимир Зеленський 14 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалась оборона Бахмута. Обговорено актуальну ситуацію на фронті. Було ухвалено рішення про подальше утримання й захист міста Бахмут.

Читайте також: Битва за Бахмут: відступ чи оборона

У Бахмуті на Донеччині російсько-окупаційні війська, а також вагнерівці зазнають суттєвих втрат, повідомив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: