Документальні фільми про героїв шести українських міст випустять у травні

ррр
Фото: Андрій Погорілий

Це стрічки про героїв шести українських міст - Харкова, Чернігова, Миколаєва, Охтирки, Баштанки та Іванкова.

Про це повідомляє Semantic corpus.

Проєкт «Міста та їх герої» розповідає всю правду про героїзм українського народу. І ця розповідь ведеться на прикладах реальних людей. Історії звичайних українців, які ніколи не вважали себе героями та яких доля поставила в такі обставини, коли вони змушені були зробити вибір і вчиняти так, як не могли не вчинити змушують замислитися про власне життя кожного, хто їх почує.

Українці – вчителі, охоронці, лікарі, менеджери, безробітні, підприємці, держслужбовці – всі ті, кого війна застала в абсолютно різних місцях та умовах, як виявляється, прожили таке життя та отримали таке виховання, яке дозволило в критичний момент зробити правильний вибір. Залишитися людьми. І вчиняти як Людина. Хтось займався евакуацією мирних мешканців, хтось зупиняв армади бронетехніки окупантів, хтось організовував побут тисяч переселенців, хтось рятував тварин, хтось годував голодних дітей.

Баштанка

Коли російські війська розпочали наступ на півдні України, мешканці Баштанки на чолі з міським головою Олександром Береговим стали на захист рідної домівки. Близько сотні відважних чоловіків майже чотири години боролися проти рашистської навали. Українське місто Баштанка вистояло і змінило хід війни.

фото: вікіпедія

Іванків

Щасливе й успішне життя телеведучого та актора Геннадія Попенка в одну мить перетворилося на пекло. Російські війська окупували селище Іванків Київської області 24 лютого і 36 днів Геннадій та його родина перебували в облозі, без зв’язку та достатньої кількості їжі, у постійному страху за своє життя. Звільнення Іванківа докорінно змінило життя Геннадія Попенка. Зараз телеведучий та актор служить у Збройних Силах України.

фото: з вільного доступу

Миколаїв

Історія молодого підприємця, який перетворив своє захоплення крафтовим пивом на успішний бізнес. Але 24 лютого його життя докорінно змінилося — з перших днів війни він став волонтером. Тепер його покликання — допомагати людям, які цього потребують, боротися за перемогу, за рідний Миколаїв та європейські цінності.

фото: з вільного доступу

Охтирка

У перші дні повномасштабного вторгнення Охтирка, як і багато інших прикордонних міст та населених пунктів, зазнала неймовірно сильних бомбардувань та руйнувань. Павло Ігнатенко, громадський діяч, засновник багатьох фестивалів в Охтирці, разом із друзями започаткував волонтерський рух із пошиття аптечок-підсумків для військових, які є надзвичайно важливими для солдата на полі бою. Уже врятовано сотні життів українських захисників.

фото: з вільного доступу

Харків

Тендітна та ніжна жінка, Олена Озерова, з 24 лютого щодня перебуває під обстрілами та вибухами в місті, яке вона любить. Дружина, мати та актриса Харківського театру ляльок, вона не просто виживає, а бореться за захист своєї сім’ї та громади. Олена — одна з тих, хто перетворив лялькову трупу на «Лялькову оборону».

фото: з вільного доступу

Чернігів

Артем Ракітін та його побратими, ризикуючи власним життям, евакуювали понад 26 000 мешканців міста Чернігова, яке перебувало в облозі. Понад 26 000 життів було врятовано, жоден мирний житель не загинув і не постраждав під час евакуації — це документально підтверджені факти. Дивовижна і правдива історія мужності та самовідданості українських чоловіків.

фото: Чернігів, gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: