Путін звернувся до росіян після заколоту «вагнерівців»: що відомо

путін
фото з відкритих джерел

Президент рф владмір путін звернувся до росіян з черговою промовою, в якій подякував силовим структурам за «усунення» заколоту найманців приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер». Після цього він провів нараду з представниками влади.

Про це стало відомо з його вечірнього звернення 26 червня.

Під час своє промови путін розповів про загибель російських льотчиків: «Мужність, самопожертва полеглих героїв-льотчиків уберегли росію від трагічних руйнівних наслідків».

Крім того, він сказав, що тепер найманці «Вагнера» можуть укласти контракт з Міністерством оборони рф та повернутися до своїх сімей або «переміститися» в Білорусь.

Також путін згадав у своїй промові про «неонацистів в Києві, їх західних покровителів і нацпредателях».

Підкреслимо, що на нараді, яку провів путін, також був присутній міністр оборони рф сергій шойгу. А також: секретар радбезу микола патрушев, міністр внутрішніх справ володимир колокольцев, директор федеральної служби охорони дмитро кочнєв та інші.

Що передувало?

Нагадаємо, у п'ятницю, 23 червня, вагнерівці намагалися здійснити заколот в росії.

Увечері, 23 червня, у телеграм-каналах з'явилися заяви очільника вагнерівців пригожина зі звинуваченнями на адресу Міноборони рф в ракетному ударі по таборах ПВК «Вагнер». Після цього він заявив, що знімає свої сили з фронту і йде розбиратися із керівництвом Міноборони рф.

Тим часом, російський Ростов-на-Дону заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу. У соцмережах повідомляється, що місто начебто захоплено ПВК «Вагнер». Місцева влада закликає людей не виходити без потреби з дому.

За повідомленням ЗМІ, у кремлі почалася паніка через похід пригожина на Ростов. В адміністрації путіна не відкидають початок громадянської війни. Пізніше презедент рф у своєму зверненні заговорив про громадянську війну та заколот.

24 червня євген пригожин заявив, що зупиняє рух на москву. А 25 червня стало відомо зі ЗМІ, що прес-секретар президента рф дмитро пєсков розповів, що Кримінальну справу проти пригожина закриють, він піде в білорусь.

У британській розвідці вважають, що «Вагнер» мав на меті дістатися до москви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: