У Львові 7 лютого попрощаються з п’ятьма воїнами: що про них відомо

смерть
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У середу, 7 лютого, у Львові попрощається з п’ятьма захисниками: Олександром Шаргуленком, Тарасом Кізьом, Денисом Сіріком, Русланом Кротов, Миколою Марчишином, які загинули на війні.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Коли відбудеться чин похорону за військовими

За інформацією пресслужби ЛМР, громада рідного села Тараса Кізя матиме змогу попрощатися із захисником 7 лютого о 9:00 год у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що у Лисиничах. 

Об 11:00 год розпочнеться чин похорону воїнів Олександра Шаргуленка, Тараса Кізя та Дениса Сіріка в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. А о 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Об 14:00 год розпочнеться чин похорону воїнів Руслана Кротова та Миколи Марчишина в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Усіх воїнів поховають на Личаківському кладовищі у Львові.

Що відомо про військових, які загинули на війні

Олександр Шаргуленко

Олександр Шаргуленко народився 10 березня 1988 року в селищі Комишани Херсонської області.  

Олександр Шаргуленко. Фото: ЛМР

Навчався у Комишанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №26 Херсонської міської ради. Здобув професійно-технічну освіту у місцевому училищі. Працював у ТОВ «Науково-виробниче обʼєднання «Оптимаг» у Херсоні.

Захоплювався рибальством та водінням. За словами рідних, Олександра любили усі, він був винятково усміхненою та веселою людиною.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії разом із родиною змушений був покинути домівку та переїхати до Львова.

У червні 2023 року став на захист Батьківщини від окупантів до складу 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на Харківщині. Загинув воїн 25 січня 2024 року.

У Олександра Шаргуленка залишилися батьки, дружина та двоє синів.

Микола Марчишин

Микола Марчишин народився 12 квітня 1978 року у Львові.

Олександр Шаргуленко. Фото: ЛМР

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №78. Після завершення навчання проходив військову службу в Кам’янці-Подільському.

У мирний час працював у сфері перевезень. Захоплювався мисливством та рибальством.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 65-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави на Запорізькому напрямку. Загинув 3 лютого 2024 року.

У Миколи Марчишина залишилися мама, дружина, двоє дітей та двоє братів.

Тарас Кізь 

Тарас Кізь народився 3 серпня 1997 року в селі Лисиничі.  

Тарас Кізь . Фото: ЛМР

Навчався у Лисиничівській загальноосвітній школі та у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Винниківська загальноосвітня санаторна школа І-ІІІ ступенів».

Після завершення навчання вступив на строкову військову службу. Після її закінчення за власним бажанням підписав контракт із Збройними Силами України.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії вступив до лав 14-ї бригади оперативного призначення імені Івана Богуна Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на південному напрямку. Загинув 27 лютого 2024 року.

У Тараса Кізя залишилися мама, брати, сестри і кохана дівчина.

Денис Сірік 

Денис Сірік народився 22 квітня 1999 року в Приморську Запорізької області.

Денис Сірік. Фото: ЛМР

Навчався у Середній загальноосвітній школі міста Партизани (сьогодні – Новопавлівка). Згодом вступив до будівельного училища міста Бердянськ.

Працював за кордоном. У вільний час захоплювався стрільбою та метанням ножів, активно займався спортом.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ родина Дениса Сіріка перебралася до Львова. У липні 2022 року добровольцем став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання спершу у складі 7-го прикордонного Карпатського загону, згодом – 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Боронив державу на східному напрямку. Не зважаючи на отримане поранення, повернувся на фронт. Загинув на війні 2 лютого 2024 року.

За особисту мужність був нагороджений численними відомчими відзнаками, зокрема, нагрудним знаком «За мужність в охороні державного кордону».

У Дениса Сіріка залишилися батьки та четверо братів.

Руслан Кротов 

Руслан Кротов народився 10 вересня 1995 року в місті Єнакієве Донецької області.

Руслан Кротов. Фото: ЛМР

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації перебрався до Львова. 

Тут у жовтні 2023 року став на захист Батьківщини від окупантів до складу 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. 

За словами побратимів, вирізнявся винятковою мужністю і сумлінністю під час виконання бойових завдань із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави. Загинув 25 лютого 2024 року.

У Руслана Кротова залишилися друзі та побратими.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомили, якою є ситуація на всіх напрямках фронту станом на 6 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: