На ЧАЕС приїхали російські пропагандисти

166622
Кадр із серіалу "Чорнобиль".

російські медійники-пропагандисти приїхали на тимчасово захоплену окупантами Чорнобильську атомну станцію, щоб зняти ще одне кіно про її роботу, мовляв, усе тут функціонує справно і не існує жодної загрози.

Про це 24 березня повідомили у Енергоатомі.

Там пояснюють, що все це робиться для того, щоб фейковими відео переконати МАГАТЕ у тому, що ядерний тероризм, який скоюють російські загарбники, це нормальне явище. Поміж цим, метою роликів є приховування реальної ситуації із витоками радіації та забрудненням довкілля.

Що відомо

Нагадуємо, російські окупаційні війська захопили ЧАЕС у перший день повномасштабної війни проти України, 24 березня. Працівники вже майже місяць перебувають у заручниках із мінімальним запасом продуктів та ліків. Вони підримують функціонування станції під дулами окупантів. Відомо, що більшість із колективу просто перебувають на межі виснаження, втім люди бунтують, щоранку вмикаючи по гучномовцях Гімн України. Лише 20 березня на ЧАЕС провели часткову ротацію персоналу.

Окрім цього, окупанти розграбували та знищили новітню лабораторію у Чорнобилі, яку облаштували 2015 року. Тут проводились дослідження та розробки технологій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: