Через брак балістики окупанти все частіше застосовують ракети С-300, — Повітряні сили

S-300_-_2009_Moscow_Victory_Day_Parade_(2)
Фото з вікіпедії

Для обстрілу наземних цілей окупанти все частіше застосовують зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) С-300. Це може свідчити про те, що у росії є брак балістичних ракет.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Його на брифінгу 16 січня цитує ІА Дивись.info.

Він додав, що росіяни, ймовірно, також застосовують ЗРК С-400. Усі ці комлекси призначені для повітряних боїв, збиття повітряних цілей тощо, пояснив він. Наприклад, С-300 Україна використовує як засіб ППО.

Читайте також: Наслідки ракетного обстрілу: у Дніпрі під завалами багатоповерхівки люди, Харків без світла

Ігнат вважає, що така тактика рф свідчить про те, що в окупантів залишилося дуже мало балістики. Ігнат говорить, що на склалах у загарбників є багато С-300, тому що вони їх вироблять.

«Щодо С-400 — це їхній новий комплекс, яким вони дуже пишаються. Думаю, його менше будуть застосовувати, хоча його дальність — сотні кілометрів. Тому С-300 є загрозою», — сказав він.

І додав, що в України не буде стільки систем західного зразка, щоби збивати всі ракети С-300 в повітрі. Натомість зазначив, що їх треба знищувати на позиціях ворога, звідки вони завдають ударів.

Нагадуємо, у воєнній розвідці повідомляли, що в окупантів залишилося до 120 «Іскандерів». Це дані станом на початок листопада 2022 року.

Крім цього, ГУР стали відомі плани кремля придбати в Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar і відправити їх повітрям до Криму та морем до російських портів на Каспійському морі.

Що ще відомо?

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України кажуть, що країна-агресорка вже випускає менше ракет за раз та збільшує інтервали між атаками.

«Ракетний потенціал ворога зменшується. Вони не можуть підтримувати таку високу інтенсивність і з точки зору регулярності, і з точки зору кількості», — сказав представник ГУР Вадим Скібіцький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: