Керівник "Дорожнього контролю" втік до Польщі і повертатись не збирається

Керівник проекту "Дорожній контроль" Ростислав Шапошніков виїхав до Польщі повертатися до України найближчим часом не планує.

"Арештували (Андрія) Дзиндзю, (Віктора) Смалія, сказали, що буду третім. Арештувати мене не встигли, бо виїхав", - сказав Шапошніков, додавши, що перебуває в Польщі з 11 грудня цього року.

Він наголосив, що не планує повертатися до України не лише через загрозу арешту, але й через загрозу життю. "Якщо не посадять, то вб'ють. Були такі прецеденти. В будь-якому випадку в Україну не можна повертатися", - сказав він у коментарі УНІАН.

Також активіст зазначив, що поки не планує просити політичного притулку у польської влади, оскільки, за його даними, він ще не оголошений в міжнародний розшук. "Подам прохання про політичний притулок лише у крайньому випадку, якщо зрозумію, що мені "кранти", - сказав він.

Шапошніков також повідомив, що поки не розробив чіткий план подальших дій, зазначивши, що йому у Польщі допомагає Союз польських журналістів. Окрім того, він зауважив, що інтернет-газета "Дорожній контроль", котра викриває зловживання Дорожньої автоінспекції України, продовжить свою роботу.

"Частина людей у нас залишилася в Україні, в Києві, та поки будемо публікувати інформацію про події, які зараз мають місце - і про ДАІ, і про арешт Дзинзді та Смалія. А далі буде видно", - сказав він.

Нагадаємо, журналіста та керівника "Дорожнього контролю" з оперативної роботи Андрія Дзиндзю затримали 1 грудня, а його адвоката Віктора Смалія 9 грудня. Пізніше суд арештував їх обох на 2 місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: