У Львові 7-8 жовтня проведуть ІТ змагання

dsc7486-d32e0026ad9e1b4984343f7d56d2f3ea

У жовтні міжнародна студентська організація BEST проведе HACKathon у режимі нон-стоп. Студенти, зацікавлені у програмуванні та дизайні, змагатимуться в командах з 3-5 людей. Протягом 24 годин учасники повинні підготувати проект в одній з трьох категорій: Mobile Application Development; Web Service; Desktop Game Development.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Я хочу подякувати за таку хорошу ініціативу проведення студентських хакатонів. Ми з боку управління ІТ Львівської міської ради також організовуємо такі, запрошуємо всіх приєднатися. Найближчий хакатон буде 6-8 жовтня у межах Форуму електронного врядування, де ми будемо вирішувати реальні проблеми міста, які є на сьогоднішній день. Наш ідеатон буде відбуватися за підтримки Посольства Нідерландів і призовий фонд складає 1000 євро. Отож, ми вас також запрошуємо приєднатися і бажаємо вам успіху. Зі свого боку завжди готові підтримати такі ініціативи проведення хакатонів, тому у разі потреби звертайтеся в управління ІТ. Ми завжди відкриті і готові до співпраці», - зазначила начальник управління ІТ Львівської міської ради Марта Романяк.

«Сам термін «хакатон» складається з двох слів: марафон – подія, яка триває досить довго, наприклад, біговий марафон.  Марафон з програмування називається хакатон, під час якого учасники за 24 години виконують певні завдання, які потім презентують.

Цього року відбуватиметься третій хакатон, який ми будемо проводити у трьох категоріях: Mobile Aplication Develоpment, Web Service та Desktop Game Development.  Основною місією нашої організації є розвиток студентів, саме тому брати у ньому участь можуть лише студенти, з якої країни чи ВНЗ – неважливо. Вже є заявки від учасників зі Львова, зокрема з «Львівської політехніки» та Університету ім. І. Франка, а також з Харкова та Кривого Рогу. Станом на сьогодні зголосилося вже понад 70 учасників, які сформували 15 команд», - зазначив головний організатор BEST:HACKathon Микола Лев.

«Стосовно категорій хакатону, то Desktop Game Development – найвеселіша для учасників категорія, де їм рандомно надається 5 слів, з яких вони повинні побудувати свою гру, як це завдання буде виконано – залежить лише від їхніх фантазій та креативу.

У категорії Mobile Aplication Develоpment, учасники отримують завдання рандомно чи на вибір вирішити проблему  у певній сфері життя, яка є їм наближчою.

Web Service – за метою та ідеєю категорія схожа на Mobile Aplication Develоpment, а відрізняється лише платформою, на якій працюватимуть учасники», - розповів відповідальний за контент Олександр Шпотак.

Організатором змагань є Board of European Students of Technology (BEST) - Рада студентів технічних університетів Європи - неурядова, неполітична, неприбуткова студентська організація. BEST підтримують близько 4 тис. волонтерів, які є членами локальних осередків BEST у 94 технічних університетах 32 країн. Структура BEST поділена на три різних рівні: локальний, регіональний та міжнародний. Кожен з 94 локальних осередків (Local BEST Groups або LBGs) представляє організацію місцево в університеті, на базі якого він існує. Для більш ефективної комунікації між LBGs та міжнародним керівництвом BEST 94 осередки поділені на 11 регіонів, що координуються регіональними радниками (Regional Advisers). Міжнародна команда BEST складається з 10 різних департаментів. Уся організація в цілому діє під керівництвом Міжнарожної Ради BEST (International Board).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: