У МОЗ змінили протокол лікування COVID-19

33-5
Фото: відкриі джерела (ілюстративне)

Міністерство охорони здоров’я виключило Лопінавір/Ретонавір з протоколу лікування хворих з коронавірусом. Також Гідроксихлорохін ("Плаквеніл) буде використовуватися виключно при середній тяжкості перебігу хвороби COVID-19.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"Повністю були виключені з протоколу застосування такі ліки як лопінавір та рітонавір. Також були внесені зміни щодо схем застосування гідроксихлорохіну, який буде використовуватися при станах середньої тяжкості", - заявив він.

За його словами, весь світ на сьогодні застосовує лікарські засоби, виходячи із симптоматики людини, потім вже формується доказова медицина, які препарати при яких схемах застосування є корисними, а які не дуже.

Також Степанов повідомив, що до протоколу лікування було додано препарат Дексаметазон. Він зауважив, що це гормональний препарат і дуже чітко розписана схема, яким чином він використовується і застосовується виключно при кисневозалежних станах.

Міністр наголошує, що його не можна використовувати амбулаторно. Його використання без нагляду лікаря буде шкодити здоров’ю. Також з протоколу повністю виключили препарати лопінавір та ретинавір.

Як передає УНІАН, наразі в країні лише близько 6%, або 170 із 2,7 тисяч, наявних в лікарнях першої хвилі апаратів штучної вентиляції легень використовується для лікування хворих на коронавірусну хворобу.

«Якщо говорити про лікарні першої хвилі, то загальна кількість апаратів ШВЛ, яка там встановлена, становить близько 2 тисяч 700 апаратів. Зараз вони не дуже зайняті, загалом із цієї кількості 170 апаратів ШВЛ зайнято», - поінформував міністр.

Окрім цього, Степанов повідомив, що за останні чотири місяці у лікарнях зросла кількість апаратів ШВЛ.

Також Степанов повідомив, що МОЗ постійно моніторить ситуацію, щоб всі лікарні були повністю забезпечені всіма лікарськими засобами, необхідними для лікування від COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: