Не досить скасувати гриф, треба покарати винних, – Лікарчук

Міністерство освіти України скасувало гриф посібнику «Історія. Досвід. Тестові завдання» О.Гісема через некоректне трактування історичних подій, пов’язаних із Революцією Гідності, однак цього недостатньо вважає відомий український освітній діяч Ігор Лікарчук.

Про це він написав неа своїй сторінці у Фейсбук.

«А чи є підстави радіти з того, що скасували гриф? Це найлегше зробити. Будемо радіти діям чиновників тоді, коли: а) будуть покарані ті, хто дозволив друк нісенітниць та рекомендував надати гриф; б) буде створена система освітньої експертизи, яка унеможливить подібні ідеологічні диверсії», – написав Лікарчук.

Нагадаємо, що після вивчення ситуації Інститутом модернізації змісту освіти скасовано гриф «Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах», що був наданий посібнику «Історія. Довідник, тестові завдання». Цей навчальний посібник вилучено з Переліку навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для використання в основній і старшій школі у загальноосвітніх навчальних закладах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: