Попри суд у мерії таки хочуть провести скандальний конкурс на міські перевезення

sud

Сьогодні о 15.00 год. на площі Ринок ,1 заплановане засідання конкурсного комітету, на якому мало відбутися відкриття конкурсних пропозицій претендентів.

І це попри те, що суд постановив заборонити проведення цього конкурсу. Справа в тому, що і січні ГО «Розвиток громади» подала до суду, аби скасувати конкурс через імовірний конфлікт інтересів у конкурсній комісії. Детальніше про це журналісти Дивись.info уже писали тут.

Тоді ж, 23 січня, Франківський райсуд визнав незаконним наказ управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР від 3 січня 2017 року «Про затвердження персонального складу конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування»:

Суд ухвалив: «Зупинити дію наказу Управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради №1 від 03.01.2007 року «Про затвердження персонального складу конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських маршрутах загального користування» та заборонити конкурсному комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування розглядати конкурсні пропозиції та проводити конкурс до вирішення справи».

16833682_1352414604797620_53369812_o

Копію ухвали для негайного виконання направити підрозділу примусового виконання рішень ВДВС ГУЮ у Львівській області (м. Львів, пл.Шашкевича,1) та сторонам по справі. Відтак, заплановане на сьогодні засідання на якому мало відбутися відкриття конкурсних пропозицій претендентів, мали би перенести до остаточного рішення суду по цій справі.

Втім у мерії схоже вирішили не зважати на це, а члени конкурсного комітету повідомляють, що про перенесення засідання чи його відміну їм ніхто не говорив. Відтак, засідання має відбутись. «Міська рада подала апеляцію на рішення щодо конкурсного комітету. Станом на зараз конкурсний комітет є в судах. Чи він має право засідати – чи ні – не знаю, бо я не юрист. В міській раді подали апеляцію і вважають, що конкурс проводити можна», - розповів Дивись.Info член конкурсного комітету, керівник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.

Водночас, юристи пояснюють, що подання на апеляцію жодним чином не відміняє рішення суду зупинити проведення конкурсу. «Ухвала про забезпечення позову шляхом заборони проводити конкурс вступає в законну силу відразу після винесення, незалежно від її оскарження. Специфіка цієї ухвали полягає в тому, що поки суд не вирішить спір доти не повинно вчинятися ніяких дій, доки суд не розбереться. Станом на зараз діє чинна ухвала суду про заборону проводити  конкурс і вона доведена до відома організатора», - прокоментувала ситуацію адвокат Анна Мацюк.

Читайте також: Святослав Товстига: перше, що я пропоную для виходу із транспортної кризи – малі лоти на конкурсі (інтерв’ю)

Як ми розповідали раніше, у активістів ГО «За якісний транспорт» є низка зауважень до самого конкурсу та його предметів, адже, на їхню думку, деякі лоти є завеликими, що унеможливить конкуренцію і подальше розірвання договору через несумлінність виконавця. Крім того, активісти наполягають, що режим «маршрутного таксі», що його пропонують на конкурсі суперечить нормам міських перевезень. Про це Святослав Товстига уже заявляв депутатам на сесії ЛМР.

Журналісти продовжують слідкувати за ситуацією, тож далі буде.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: