Конкурс на керівника «Галсільлісу» був звичайним фарсом, – активіст

galsillis_1609f84

Це звичайний фарс. Ще навіть до оголошення конкурсу джерела повідомляли, що «Галсільліс» очолить Володимир Мельник. Так прокоментував результати конкурсу громадський активіст Тарас Матвіїв.

«Він має своєрідну біографію. Не можу сказати, що знаю його особисто. Але з наявних джерел відомо, що конкурс був звичайною фікцією. Було кілька кандидатів і нам відразу казали, що Мельник не просто очевидний лідер, а, найімовірніше, буде призначеним на цю посаду. Просто зробили гарну виставу для людей – он-лайн-телебачення, дебати. Але до прийняття рішення вже було все відомо. Тому мені важко щось казати, наскільки це об’єктивно, наскільки ця люди зможе впоратися із комунальними лісами. Знаю одне, що критичних радикальних змін у лісовому господарстві не відбудеться. Навряд чи воно стане поряднішим і навряд чи потуги цього пана будуть спрямовані на конкретні реформи на Львівщині. Ми тільки можемо додати, що ми як громадський рух будемо контролювати всі ці речі. Будемо спостерігати і за діяльністю керівника, і за діяльністю його підприємства», – сказав Тарас Матвіїв.

Він зазначив, що «Стоп лісоцид» жодним чином намагався не впливати на конкурс.

«Ми мали кілька зустрічей з чиновниками ЛОДА, були певні навідні запитання, але ми заявили, що наша функція не в тому, щоб лобіювати чиїсь інтереси. Ми громадський рух і наше завдання впливати з боку громади і контролювати рішення. Бо якщо ми втручатися у призначення, то це виглядало б так, що ми відстоюємо чиїсь інтереси. А цього у принципі не може бути. Бо ми зайняли таку позицію і я вважаю, що це чесно і справедливо», – зазначив активіст.

Водночас Тарас Матвіїв не бачив серед кандидатів такого, який би зміг змінити глобально галузь.

«Особисто я не бачив серед кандидатів новаторів, які могли б почистити цю структуру під корінь. Тобто я особливого вибору не помітив. Але як організація ми не могли впливати на конкурс», – додав Матвіїв.

Нагадаємо, переможцем відкритого конкурсу на посаду генерального директора обласного  комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс» став Володимир Мельник.

Відповідне рішення ухвалила конкурсна комісія сьогодні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: