Антирекорди: на Львівщині провели максимальну кількість тестів і виявили найбільше хворих

99

За вчорашню добу на Львівщині проведено максимальну кількість досліджень ПЛР – 4384, з них позитивними виявилися – 1668.

Про це під час брифінгу розповіла в.о. генерального директора Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

«Це говорить про те, що хворих на Львівщині є багато і вірус продовжує розповсюджуватися. Чим більше ми проводимо досліджень і виявляємо хворих, тим більша кількість людей залишиться на самоізоляції і вірус не буде розповсюджуватися. Зараз, згідно критеріїв, які визначають зону епідемічної небезпеки, по трьох показниках Львівщина перевищує встановлені нормативні показники, тому ми стійко залишаємось в червоній зоні епіднебезпеки. Звичайна маска, соціальна дистанція, гігієна рук – це ті елементарні речі, які комусь можуть врятувати життя», - розповіла Наталія Іванченко.

Вона додала, що продовжує збільшуватися кількість хворих, які потребують госпіталізації. Зараз на стаціонарному лікуванні зараз перебуває 3252 людини. Ліжкова мережа у лікарнях заповнена на 71,47%.

«Наразі немає місць в Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні, але місця є у Львівській лікарні швидкої допомоги та у військовому госпіталі. Сімейний лікар повинен мати координати, зокрема, екстреної медичної допомоги, яка скоординує, куди саме госпіталізувати пацієнта. На жаль, не завжди вдається госпіталізувати пацієнта саме в той заклад, в якому він би хотів перебувати»,- додала Наталія Іванченко.

За її словами на Львівщині виявили зразок коронавірусу, який наразі не можуть ідентифікувати.

« В області виявили зразок, який відрізняється від інших. Не було вказано що це «британський» або «південноафриканський» штам. Найближчим часом отримуємо інформацію», - розповіла Наталія Іванченко.

Вона також розповіла про особливості китайської вакцини, яка за інформацією МОЗ надійшла до України.

«У механізмі дії вона відрізняється від вакцини Covieshield, оскільки остання належить до векторних вакцин – це високі технології, коли на аденовірус шимпанзе нашаровується білок коронавірусу. А китайська вакцина – це те, чим ми користуємося, те, до чого ми звикли: коли збудник вірусу в організмі людини активований, але не може викликати хворобу, а може підсилити імунітет», - розповіла Наталія Іванченко.

Наразі на Львівщині провакциновано 14 300 людей.

«Ми знаходимось на другому етапі дорожньої карти вакцинації. Тобто, вакцинуються медичні працівники як ковідних, так і нековідних стаціонарів, працівники, які працюють в закладах, які надають соціальну допомогу. Поступово цей спектр осіб буде розширюватися. Працюють мобільні бригади та 29 стаціонарних пунктів щеплення, які створені на базі закладів охорони здоров’я.На даний час ми продовжуємо використовувати вакцину «Covieshild», вироблену в Індії під замовлення фармацевтичної компанії «Astra Zeneca».Інтервал між першою і другою дозами вакцини повинен становити 90 днів. Оскільки, згідно інструкції до препарату, найбільша ефективність, 78,5 %, буде спостерігатися, якщо цей інтервал становитиме не менш 90 днів», - розповіла Наталія Іванченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: