Скільки коштує зібрати школяра у 2021 році: основні витрати

o_1e8c0fcomfod1or41jft1m421ekka
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

Кінець літа – важливий час для школярів та їхніх батьків. Адже триває підготовка до нового навчального року.

Особливо хвилюючий цей період для першокласників. Одяг, ранець, взуття, канцелярське приладдя тощо.

Підрахуємо, в скільки обійдеться батькам відправити своїх чад до школи в 2021 році.

Одяг

За даними інтернет-платформи Prom.ua, за шкільний сарафан, туфлі, спідницю та блузку для дівчинки доведеться заплатити в середньому 2500 гривень.

Для хлопчика: форма – 1000 грн штани – 400 грн, 2 сорочки – по 250 грн, туфлі – за 500 гривень.

Не забувайте про спортивний одяг та взуття. Це ще 1500 грн.

Звичайно, ціни залежать від якості одягу.

Ранець

Він повинен бути якісним, функціональним і безпечним. Має підтримувати правильну поставу. Важлива якість матеріалу та хороша фурнітура.

Якщо виріб відповідає вимогам, зазначеним вище, то і віддати за нього доведеться більше грошей – приблизно 1000 грн. Якщо ж ви вважаєте, що дитині ранець швидко набридне, то найдешевший купите за 300 грн.

Канцелярія

Портфель обрали, перейдемо до його наповнення. Від різноманіття канцелярського приладдя розбігаються очі.

Пенали, ручки, олівці, лінійки, щоденники, зошити… Що з цього необхідне, а на чому можна зекономити? Де найкраще здійснити покупки?

Отже, першокласнику точно необхідні декілька зошитів, кольорові олівці, 2 кулькові ручки, фломастери, альбом для малювання, 2 простих олівці, пенал, лінійка, щоденник.

Здійснити покупки краще в одному місці.

Приготуйте близько 700 грн.

Якщо чогось не вистачатиме – товару вдосталь, докупите, коли буде потреба.

Отже, одяг для першокласника коштуватиме близько 4 тисяч гривень, ранець – 500 грн, набір канцелярського приладдя – приблизно 700 грн.

У підсумку – це приблизно  5000 грн.

Як зекономити

Однак дитина дорослішатиме, і збирати її до школи фінансово буде легше. З попереднього року може залишитись канцелярське приладдя, ранець, зошити.

Завжди хотілось би заощадити. Проте якщо купите найдешевший товар, довго ця річ не прослужить. Зберегти гроші можна, якщо купувати шкільне приладдя не в останні дні літа, коли це роблять усі. Продавці в цей час можуть істотно підняти ціни. Скористайтесь онлайн-шопінгом. Це зекономить час, до того ж, там частіше можна натрапити на знижки.

Ми запитали у львів’янки Галини, матері двох школярів, у скільки обходиться відправити дітей до школи.

«У мене двоє дітей, одному 12 років, інший цьогоріч йде до першого класу. Для молодшого на покупках не економили. Купили якісний ранець, недешевий (700 грн), буде йому до кінця молодшої школи. За шкільну форму заплатили 1000 грн. Стільки ж за шкільне приладдя. Тобто на найнеобхідніше витратили 2700 грн.

Зі старшим легше. Він шестикласник. Шкільну форму купили торік, одягає її рідко. Канцелярія теж залишається з минулих років. Він вже дорослий, треба враховувати його смак. Портфелі змінює часто, тому купуємо не дуже дорогі.

Покупки здійснюємо на ринках. Цього року – на Краківському. Ціни потроху зростають, як і на все інше, вибір розширюється. Все купуємо ближче до кінця літа. Виділяємо по дню на кожну дитину і намагаємось все придбати відразу», – розповідає Галина.

Натомість Ганна, у якої троє дітей-школярів, надає перевагу онлайн-покупкам та комісійним магазинам.

«Діти ростуть, на найнеобхідніше щороку потрібно щонайменше 1500 грн на кожного. Купуємо у комісійних магазинах або на інтернет-ресурсах. Там часто можна знайти якісний одяг за доступними цінами. Кабмін обіцяв виділити по 2 тисячі гривень на підготовку до школи для багатодітних сімей. Будемо займатись цим питанням. Адже школярам постійно хочеться чогось нового, аби бути як всі, на це не завжди вистачає коштів», – зазначила Ганна.

Анастасія БЕДРІЙ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: