Чи впливає переведення на літній час на роботу енергосистеми України

вуличне освітлення у Львові
Фото Микити Печеника (архівне)

В Україні за тиждень зменшилось споживання електроенергії. Це пов'язано зі значним потеплінням та завершенням опалювального сезону в окремих регіонах.

Про ситуацію, яка склалась вранці 27 березня, розповіли у НЕК «Укренерго».

У компанії також пояснили, що переведення на літній час, що сталось у ніч неділі, 26 березня, суттєво не впливає на роботу енергосистеми в країні.

Там додали, що зараз працюють усі види електростанцій. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Активна робота гідроелектростанцій зберігається протягом доби і додатково зростає, покриваючи пікові години споживання в енергосистемі. Також триває незначний імпорт електроенергії.

Чи діють якісь обмеження?

Так. У Житомирській області, оскільки там є значні пошкодження мереж через атаки росіян.

Натомість в інших регіонах обмежень у мережах «Укренерго», які б призводили до необхідності обмеження споживання, немає.

«Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує мережі», — додали у компанії.

Що передувало?

росіяни упродовж всієї зими завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

Атаки рф по енергооб'єктах

росіяни знову масовано обстріляли Україну у ніч проти 9 березня. Тривога розпочалась після опівночі і в більшості областей закінчилась вже на світанку. Цього разу окупанти випустили 81 ракету та 8 безпілотників. Українська ППО ліквідувала 34 ракети та 4 БПЛА.

Через це постраждала Львівщина. За даними місцевої влади, близько 4 ранку російська ракета впала на будинки. Загинули троє чоловіків та двоє жінок, які в цей момент перебували вдома. Пожежа знищила три житлові будинки, три автомобілі, гараж та кілька господарських будівель. Вогонь загасили. Розбір зруйнованих будівель уже завершили. До робіт залучили 28 рятувальників, 5 одиниць спецтехніки та кінологічний розрахунок.

Окрім цього, росіяни обстріялли Одещину, Прикарпаття, Житомирщину, Дніпропетровщину, Харківщину, Тернопільщину, а також Запоріжжя.

Відомо про влучання на Львівщині, Одещині, Івано-Франківщині, Житомирщині, Дніпропетровщині, Харківщині, Тернопільщині, на Запоріжжі. У Львівській області загинули 5 людей.

Постраждала й українська столиця. У одному із районів Києва уламки російської ракети поранили двох людей.

російсько-окупаційні війська продовжать атакувати Україну, однак їхня масованість залежатиме від того, як вони накопичуватимуть запаси, вважають у воєнній розвідці України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: