Ще два депутати приєдналися до групи «Декомунізація та деколонізація Львівщини»

image (25)
Фото: ЛОР

У вівторок, 22 серпня, відбулося засідання групи «Декомунізація та деколонізація Львівщини» у Львівській обласній раді. Під час зустрічі депутат Захар Миляник повідомив, що ще двоє депутатів приєдналися до групи.

Про це стало відомо від пресслужби Львівської облради.

Зокрема до групи «Декомунізація та деколонізація Львівщини» долучилися Володимир Хархаліс та Тарас Подвірний.

Відповідно до округів, кожному із депутатів міжфракційної групи заплановано роздати інвентаризаційні документи про знаходження радянських пам’ятників і кожен зможе посприяти тому, щоб до кінця року Львівщина позбулася маркерів тоталітарного минулого.

«На Львівщині ми спостерігаємо справжній «пам'ятникопад». 195 пам'ятників радянським солдатам і колгоспницям демонтували на Львівщині від початку року. Залишилось ще 85», – зазначив Захар Миляник.

Він також додав, що велика заслуга у цьому активної громадськості, військових та нашої робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА. Проте до процесу долучається також міжфракційна депутатська група Львівської обласної ради.

Фото: ЛОР

Зокрема до декомунізації Яворівщини долучився Володимир Хархаліс. Він зазначив, що в цьому регіоні залишилося ще не багато радянських пам'ятників. Депутат Тарас Подвірний повідомив, що долучився до роботи з метою допомогти групі юридичним супроводом. 

«Хочу посилити теперішню команду, аби до кінця року Львівщина стала першою областю, яка виконає задекларовану місію, що стане прецедентом і прикладом для інших областей», – зазначив Тарас Подвірний.

На зустрічі до депутатів звернувся Ініціатор робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА, військовослужбовець ЗСУ Антон Петрівський. Він нагадав, що процес декомунізації на Львівщині почався з рішення Львівської обласної ради у 2018 році.

Фото: ЛОР

 «Це рішення було дуже важливим. «Ватне» і проросійське середовище Львова на чолі з представницею ОПЗЖ Інною Іваночко подало в суд на скасування цього рішення і дуже довго тривали ці суди. Після того, як суд залишив в силі рішення обласної ради, міська рада була змушена почати процес демонтажу Монументу слави. Відтак рішення обласної ради стало визначальним при прийнятті рішення про демонтаж. Обласна рада фактично стала ініціатором процесу декомунізації Львівщини», - розповів Антон Петрівський.

Нагадаємо, що у Львівські області триває процес декомунізації. Зокрема в одній з громад Львівщини декомунізували 80% радянських пам'ятників

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: