Чому варто компостувати суху рослинність та де це можна зробити у Львові

трава
Фото ілюстративне: Canva

Фахівці Львівського комунального підприємства «Зелене місто» пояснили, що є альтернатива шкідливому спалюванню сухої рослинності з городу і садово-паркових відходів. Адже суху рослинність можна компостувати.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міскої ради.

Там розповіли, що у Львові можна привозити залишки рослин з городу та саду на компостувальну станцію на вул. Пластовій, 13.

Чому варто компостувати суху рослинність

У такий спосіб місцяни допоможуть створити органічну підживку, яку можна використовувати для майбутнього урожаю, та не наносите шкоду довкіллю спаленням сухостою.

Переробка рослинності здійснюється методом аеробного компостування. Внаслідок цього відходи в поєднанні з харчовими та біопрепаратами перетворюються на органічну підживку. Так, готовий продукт можна використовувати як підживлення для рослин.

Також у ЛКП «Зелене місто» пояснюють, чому не можна спалювати сухої рослинності:

«При згоранні 1 тонни рослинних залишків у повітря потрапляє близько 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять: пил, окиси азоту, важкі метали та низка канцерогенних сполук. Також у тліючій, без доступу кисню рослинності, виділяється бензопрен, що здатен викликати ракові захворювання. А з димом у повітря вивільнюються діоксини – одні з найотруйніших для нашого організму речовин»

Крім того, варто наголосити, що в умовах воєнного стану спалювання сухої трави та рослинності розцінюють як кримінальний злочин. Він передбачає покарання у вигляді ув'язнення терміном від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми повідомяли, що у Львові обмежать швидкість руху електросамокатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: