У Львові на 41% зріс пасажиропотік у трамваях, - ОДА (відео)

23 квітня відбулось засідання Колегії Львівської обласної державної адміністрації. Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Під час засідання було обговорено про виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області» за І квартал 2015 року.

Колегія облдержадміністрації відзначає, що програмні завдання у низці галузей регіональної економіки не виконано. В той же час, вплив специфічних факторів - сезонності роботи певних галузей, відсутності бюджетного фінансування в перші місяці року, скорочення споживчого попиту, що властиві першому кварталу, має знижуватися впродовж поточного року.

У Львівській області в промисловості через падіння попиту на зовнішньому та внутрішньому ринках загальне скорочення виробництва склало 2,5% при річному програмному завданні двовідсоткового зростання. В галузі тваринництва триває падіння поголів’я ВРХ та птиці, що обумовило зниження виробництва на 5,1% при річному програмному завданні +0,4%. Будівельники області виконали робіт на 2,7% менше, ніж в минулому році, забезпечивши виконання річних обсягів програми на 16,9%.

Також намітилася тенденція переорієнтування пасажирів на електротранспорт – перевезення тролейбусами збільшилися на 21%, трамваями – на 41%, що обумовило загальне збільшення пасажиропотоку на 7,7%.

Зазначимо, що інфляційні тенденції на споживчому ринку за перший квартал ціни зросли на 22,4%, що спричинили скорочення обороту роздрібної торгівлі на 10,7%.

За словами директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості облдержадміністрації Василя Лозинського, середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника, зайнятого в економіці області, у січні-лютому 2015 року збільшилась на 14,7% і становила 3009 грн. – це 97,4% річного завдання, а податкові та митні надходження збільшились порівняно з I кварталом 2014 року на 39,3% і становили 5,1 млрд. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: