Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку «Михайлівський»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), згідно з рішенням Національного банку України (НБУ) про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії банку «Михайлівський» почав ліквідацію банку.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), згідно з рішенням Національного банку України (НБУ) про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії банку «Михайлівський» почав ліквідацію банку, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, процедура ліквідації триватиме з 13 липня 2016 року до 12 червня 2018 року. Ліквідатором банку призначено Юрія Ірклієнка.

ФГВФО також повідомив, що виплати вкладникам банку «Михайлівський» розпочнуться 18 липня.

Як повідомлялося, Нацбанк визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року він присвоїв йому статус проблемного у зв'язку з ризиковою діяльністю.

Незважаючи на це, 20 травня 2016 року банк провів операції, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

Крім цього, 19 травня власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки «Ельдорадо» Віктор Поліщук продав свою контролюючу 92,501% частку в ТОВ «Екосіпан», якому належить 100% банку «Михайлівський», групі інвесторів-фізичних осіб, жодна з яких не отримала більше 10%.

Ця інформація була відображена в держреєстрі, проте наразі бенефіціаром банку в ньому знову числиться В. Поліщук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: