Бескидський тунель, комедія у центрі Львова та рятувальники на нафтобазі: найяскравіші фото 2018 року

Untitled collage (2)

Традиційно під кінець року підбиваємо підсумки з цікавими фактами та згадками про рік, що минає.

Цьогоріч журналісти Дивись.info стали свідками багатьох цікавих подій та зафіксували їх на фото. Тож, пропонуємо добірку найяскравіших, на думку редакції, фото 2018 року.

12 лютого, у Львові відкрили міні-макет пам’ятника Тарасу Шевченку для людей із важкими порушеннями зору. Це - продовження міської традиції, адже аналогічні макети вже стоять біля міської ратуші та Собору св. Юра.

Надзвичайно атмосферним цьогоріч Львів був на Великдень. У центрі міста створили Великодній ярмарок,  виставку величезних авторських писанок тощо.

Більше атмосферних фото дивіться тут.

Найбільше будіництво за Незалежності України, ворота в Європу, - саме так називають Бескидський тунель, що прорублений у скелі на межі Закарпаття і Львівщини. Журналісти Дивись.info побували на об'єкті рівно за місяць до відкриття, тож наші читачі першими дізналися про те, як виглядають результати грандіозного будівництва.

Детальніше про цей проект дивіться та читайте тут.

Після кількарічного будівництва у Львові в квітні цього року нарешті завершили роботи у першій черзі обласного перинатального центру. На відкриття львівського перинатального центру чекали не один рік, відкривати його приїхали перші особи держави, бо фінансування робіт здійснювалося як з обласного, так і з держбюджету. Загалом на будівництво центру витратили за останні два роки з державного та обласного бюджету 123 млн грн.

Цьогоріч оновлений перинатальний центр уже прийняв перших пацієнток. Народжувати там почали влітку цього року. Більше про те, як виглядає оновлений перинатальний ззовні та зсередини дивіться тут.

В перші дні осені на Львівщині відбулися масштабні міжнародні навчання «Rapid Trident», в яких взяли участь військові з 14 країн. Це найбільші навчання за останній час і за легендою армійці займалися форсуванням водних перешкод. 

На Яворівському полігоні військові звільняли територію від загарбника. Розпочали з обстрілу «ворога» з танків та висадився десант із підтримкою артилерії. Бійці залучили бронетехніку, авіацію, провели навчальні стрільби зі стрілецької зброї тощо.

А тим часом у центрі Львова в ці ж дні змімали чергову вітчизняну комедію.

Мова йде про новийповнометражний фільм студії «Квартал 95» — «Я, ти, він, вона», який незабаром має з'явитися у прокаті. «Це символічний подарунок на Новий рік всіх, хто нас любить», – відзначив відомий український гуморист, актор Євген Кошовий. На зйомки до Львова приїхала телеведуча й акторка Анастасія Коробка, гуморист і актор Євген Кошовий та гуморист, актор та ведучий Володимир Зеленський.

Знімали стрічку не лише на площі Ринок, а й на інших центральних вулицях Львова протягом кількох днів.

Цьогоріч 14 жовтня у Львові відзначили масштабним військовим парадом з бронетехнікою. Вражаюче дійство відбулося на пр. Свободи. Маршем пройшли військові ЗСУ, ветерани УПА, добровольці, волонтери та інші захисники України.

Тоді ж, у День Покрови, День українського козацтва, День УПА й День Захисника України склали урочислу присягу на вірність України ліцеїсти Львівського військового ліцею імені Героїв Крут.

Цього року вперше за довгий час мальовничий Свірзький замок відкрив свої двері для туристів. Журналісти Дивись.info стали одними з перших, хто потрапив на кураторську екскурсію замком, який повертають до життя.

Із початком теплої пори року замок буде постійно відкритим для туристів, а детальніше про те, як його збирвються ревіталізувати, читайте тут. 

Також наші журналісти стали свідками унікального явища - "пожежі" на одній із найстаріших нафтобаз у Львові. "Пожежа" стала практичною частиною навчань рятувальників, які пройшли в листопаді. Для перевірочних навчань з ліквідації на об’єктах зберігання нафтопродуктів залучили 14 одиниць пожежної спеціальної техніки та 58 чоловік особового складу ДСНС.

Це не єдині видовищні навчання рятувальників відбулися на полігоні в області. Більше фото звідти дивіться тут.

Пісок і кратери - саме так виглядає територія, де незаконно вимивали бурштин. Наші журналісти вирушили на Волинь аби на власні очі побачити, як відбувається нелегальний видобуток "сонячного каменю". На бурштині тут заробляють цілими селами, були навіть випадки, коли копачі не пускали правоохоронців. "Місячний пейзаж" - саме так називають місця, де нещодавно вимивали бурштин. Великий репортаж про нелегальний видобуток буштину дивіться і читайте тут.

І наостанок - про дивом врятовані десятки експонатів майбутнього музею митрополита Андрея Шептицького. Старовинні ікони, стародруки, оригінал колись втраченого портрета Шептицього пензля Олекси Новаківського та інше врятував отець Севастіян Дмитрух. Він же провів журналістам екскурсію та розпвів, як рятував загублені скарби.

Більше наших фоторепортажіч дивіться у відповідній рубриці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: